П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2021

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

ЯК ТАМ СПРАВИ НА ДОРОГАХ?

Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області тішить новинами, яких чекали десятиліттями.
На автодорозі Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця майстри встановлюють бортові камені по правому проїзду на ділянці в с.Кульчіївці, а також завершують влаштування вирівнювального шару із крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші по правому проїзду поблизу с.Вихватнівці.
На замовлення САД на цій ділянці працює підрядник АТ «URD» Українські дороги» (ПрАТ «Хмельницьке ШБУ-56»).
А підрядна організація – ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» влаштовує фінішний шар на дорозі від с.Довжок до с.Гаврилівці. Роботи з поточного середнього ремонту там стартували на початку серпня 2021 року. Новий конструктив дорожнього одягу в межах смуг руху проїжджої частини матиме загальну товщину не менше як 33 см. Також відремонтують водопропускні труби на ділянці, встановлять нові автопавільйони та сучасне світлодіодне освітлення поблизу населених пунктів. Влаштують нове покриття на примиканнях і пересіченнях тощо.
Цікаво, що лабораторія з контролю якості виробництва САД у Хмельницькій області здійснює відбір проб із метою визначення якості покриття.

ГОТУЮТЬ ШЛЯХ ДО ТУРИСТИЧНОГО МАГНІТУ

У День працівників культури та майст­рів народного мистецтва голова районної державної адміністрації Олександр АНУР’ЄВ відвідав один із наймальовничіших куточків нашого краю – садибу графа Орловського в Маліївцях. Як туристичний об’єкт для широкого загалу, його відкрили недавно завдяки зусиллям місцевої громадської діячки Анастасії ДОНЕЦЬ, яка очолила новостворений Ма­лієвецький обласний історико-культурний музей.
Голова РДА висловив упевненість, що заклад стане ще одним туристичним магнітом нашого краю, тим більше, що завдяки ініціативі голови Хмельницької ОДА Сергія ГАМАЛІЯ ділянка дороги Міцівці – Морозів, що веде до Маліївців, була включена до переліку доріг місцевого значення, які підлягають ремонту за рахунок субвенції з Державного бюджету в рамках президентської програми «Велике будівництво». Наразі ремонтні роботи на цьому відрізку наближаються до завершення.

КРАЇНА ПОЗЕЛЕНІЄ

Представники Кам’янець-Подільської райради та РДА долучилися до акції «Створюємо ліси разом», яку проводить Державне агентство лісових ресурсів у рамках програми президента «Зелена країна».
Із 1 жовтня по 30 листопада громадські організації, учнівська молодь, заклади освіти можуть долучитися до гарної справи.

 

 

ДОЛУЧІТЬСЯ ДО СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ!

Наприкінці жовтня в Староушицькій громаді завершився етап розробки проєкту Стратегії розвитку громади на 2022-2027 роки. Розробили її за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» з метою створити комфортні та безпечні умови для роботи, проживання і дозвілля мешканців; зробити Староушицьку ТГ цент­ром сталого туризму на Подністер’ї; розвивати органічне аграрне виробницт­во та переробку сільськогосподарської продукції.
Наразі триває громадське обговорення проєкту Стратегії. Свої пропозиції мож­на надсилати на електронну пошту гро­мади su.otg@ukr.net до 10 грудня 2021 р. Після проходження стратегічної екологічної оцінки проєкт буде розглянуто на засіданні сесії депутатів селищної ради.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.