П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
19 Листопада 2021

ГОЛОСУЙ, НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ!

15 листопада стартувало голосування за 11 поданих ініціатив, втілити які можна буде за кошти Громадського бюджету. Цьогоріч на це виділено 2 млн грн. Більшість пре­дставлених проєктів, які дійшли про презентації, стосуються спорту, дозвілля та благоустрою. Підтримати ініціативу, яка найбільше припала до душі, можна на платформі E-DEM https://budget.e-dem.ua/6810400000/projects. Для цього необхідно перейти за вказаним посиланням, обрати проєкт і авторизуватися відповідно до запропонованих інструкцій.

Отож, давайте познайомимося з 11 фіналістами (за порядковим номером).
Під номером 1 значиться проєкт – майданчик для вигулу та тренування собак. Планують облаштувати його в мікрорайоні Жовтневому, на вул.Миколи Гордійчука (біля гаражно-­будівельного кооперативу №6). Створити дві відокремлені зони для великих і малих порід собак (цуценят), встановити тренувальне обладнання, щоб підтримувати домашніх улюб­ленців у здоровій фізичній формі, а також спецконтейнери для відходів. Загальна вартість проєкту
– 450 тис. грн.
Проєкт під №6 – інклюзивний спортивно-ігровий майданчик «Життя без обмежень» на вул.Пановецька, 11. Його поява дозволить діткам з інвалідністю соціалізуватися, спіл­куватися між собою та з однолітками, безпечно відпочивати й гратися, сприятиме фізичній і соціальній реабілітації. Облаштувати ігровий простір хочуть відповідно до потреб особливих діток. Загальна вартість – 774 тис. 735 грн.
Ініціатива під №7 – облаштування скверу як зеленої зони культурного дозвілля та відпочинку для мешканців мікрорайону Руські фільварки. Пропонується провести ландшафт­ний дизайн прилеглої території ТЦСО (НСП) «Турбота», встановити фонтан із підсвіткою, альтанку, пішохідні доріжки, сучасне освітлення тощо. Реалізація задуманого обійдеться в 346 тис. грн.
Під №8 – фітнес-майданчик у парку ім.Шевченка (площею 200 кв м), за міським Будинком культури, поруч із футбольним стадіоном. У народі це місце знають як колишній майданчик для гри в «Городки». З його по­-явою людям різного віку не доведеться шукати місця для тренувань на свіжому повітрі, оскільки там буде все необхідне, щоб тримати себе у формі. Правда, цей проєкт є найдорожчим. Аби його втілити, потрібно 1 млн 162 тис. 910 грн.
Проєкт №10 – облаштування майданчика за адресою: вул. Шевченка, 26, як єдиної локації для задоволення потреб осіб з інвалідністю. Оскільки до департаменту соцзахисту населення звертаються майже 1/3 мешканців міської громади, зокрема понад 7000 осіб з інвалідністю, тут люблять прогулюватися матусі з дітками, тож ініціатори проєкту пропонують облаштувати зону відпочинку, провести ландшафт­ний дизайн прилеглої території, встановити фонтан із підсвіткою, сучасне освітлення і відповідне обладнання, влаштувати зручні лавочки та стіл із покриттям. На задумане потрібно 295 тис. грн.
«Територія здоров’я» – саме таку назву має ініціатива під №12. Не один рік жителі селища цукрозаводу мріють про вуличні тренажери на загальнодоступному майданчику, що є альтернативою сучасним тренажерним залам. Такий спортивний тренажерний майданчик просто неба планують облаштувати на вул.Князя Володимира, 13. Роботи обійдуться у 412 тис. 500 грн.
Ініціатива під №15 – «Здоровий район – здорове місто». Його мета аналогічна попередньому проєкту. Оскільки в районі Смирнова відсутній облаштований майданчик, то обладнати його планують на території ЗОШ №10 (вул.Короленка, 20). Загальна вартість – 559 тис. грн.
«Дитяча мрія» – №18. Діти, які проживають у будинках на пр.Грушевського, 74-76, змушені ходити на інші дитмайданчики, оскільки їхній не відповідає сучасним вимогам. Тому ініціатори проєкту пропонують частково демонтувати старі споруди, встановити сучасні нові задля безпеки дітей та для активного дозвілля. Коштуватиме це 225 тис. грн.
Проєкт під №20 має назву «Моя сцена». Тож, відповідно, передбачає створення відкритого простору в сквері «Європейський» на вул.Огієнка. Тут можна буде проводити культурно-масові заходи, конкурси, творчі вечори на вуличній сцені просто неба. Вартість – 171 тис. грн.
Багатофункціональний спор­тивний майданчик «Здоров’я та відпочинок» в селищі цукрозаводу – №21. На території занедбаного футбольного майданчика ще часів Радянсько­го Союзу (навпроти гуртожитку на вулиці Праці, 4) ініціатори пропонують створити сучасний мультифункціональний, де можна буде безпечно та комфортно грати в мініфутбол, волейбол, баскетбол чи великий теніс дітям, підліткам, молоді, зокрема особам з інвалідніс­тю. Для втілення задуманого необхідно 607 тис. 670 грн.
Проєкт під №23 – встановлення трьох тренажерів і по­будова шахового павільйону на спортивному майданчику «Спорт­ландія», що на території військового містечка. Оригінальність проєкту в тому, що він спрямований і на школярів, які займаються шахами, і на людей поважного віку, для кот­рих такий вид інтелектуального спорту – цікаве дозвілля. Так, збірно-розбірний павільйон для гри в шахи та три вуличні тренажери для різних груп м’язів заплановано встановити у дворі житлового будинку на вул.Вокзальній, 91. Бюджет проєкту найменш затратний – лише 50 тис. грн.
Інформація про проєкти роз­ташована на платформі E-DEM.