П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Листопада 2021

НАГОРОДЖУВАЛИ І ПРЕДСТАВЛЯЛИ

Коли нагороди знайшли своїх героїв – саме так можна охарактеризувати сесію Кам’янець-Подільської райради, яка відбулася 18 листопада.

Головний фінансист району з багаторічним досвідом роботи – начальник управління забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансів та соціально-економічного розвитку території РДА Олександр ФЕДИК – отримав Почесну грамоту Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, сумлінну працю і високий професіоналізм.

Також найвищою відзнакою райради «За заслуги» було нагороджено голову Кам’янець-Подільської районної ради Михайла СІМАШКЕВИЧА.

На початку засідання голова ради представив нове керівництво НПП «Подільські Товтри», директором якого став Руслан ЯКУБАШ, а його заступником – Віктор ВЕЛІЧКО.

Далі три питання депутати зняли з розгляду. Стосувалися вони передачі у власність Орининської тергромади комплексів Підпилип’янської та Ріпинецької початкових шкіл. Після передачі цих приміщень, як наслідок, мали б внести зміни до переліку об’єктів малої приватизації району, до того ж райрада вже почала процес виготовлення техдокументації на приміщення. Але слушне зауваження депутата Івана ГРОМИКА змусило зачекати з цими рішеннями. За словами районного обранця, Верховна Рада в листопаді прийняла чітку процедуру, що стосується майна ліквідованих закладів освіти. І воно може бути використане виключно на освітні потреби.

Депутатка райради, начальниця відділу освіти Орининської ТГ Олена ПРОНОЗЮК повідомила, що подальша доля цих приміщень стосуватиметься виключно освітніх цілей. Адже, ймовірно, в Ріпинцях у цій будівлі можна буде облаштувати садочок, у Підпилип’ї – заклад дозвілля діток. Усе ж, незважаючи на її слова, колеги зняли з розгляду питання, аби доробити техдокументацію і дочекатися підпису президента на законопроєкті.