Середа, 24 Квітня 2024 р.
26 Листопада 2021

НАВЧАННЮ НІЧОГО НЕ ЗАГРОЖУЄ

Чутки про призупинення діяльності К-ПНУ ім.Івана Огієнка через приписи пожежників з’явилися минулого тижня в соцмережах. Проте, як з’ясував «Подолянин», освітній процес там продовжується, а паралельно заклад працює над усуненням недоліків.

Першим прокоментував ситуацію ректор університету Сергій КОПИЛОВ, який 19 листопада на сайті університету повідомив, що в липні ГУ ДСНС України у Хмельницькій області здійснило позапланову перевірку щодо дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Було складено відповідний акт, де зафіксовано порушення вимог Кодексу цивільного захисту України та інших нормативних документів. Також ректор зазначив, що за цей час більшість зафіксованих порушень було ліквідовано.
За словами очільника вишу, ке­рівництво К-ПНУ тримає ситуацію під контролем.

– Ректорат університету ініціює прове­дення позапланової перевірки ГУ ДСНС України у Хмельницькій області для документального підтвердження ліквідо­ваних недоліків, зазначених в акті за результатами попередньої перевірки. Як ректор університету, заявляю, що ми діяли і будемо діяти у встановленому чинним законодавством України порядку. Заклад вищої освіти продовжує працювати в штатному режимі, – йдеться у зверненні ректора.

Однак уже 23 листопада на сайті «Суспільного» з’явилася інформація, що Хмельницький окружний адмініст­ративний суд 11 листопада призупинив діяльність освітньої установи, а в освітян є 30 днів на оскарження рішення, доки воно не набрало законної сили.
По роз’яснення ситуації ми звернулися до першого проректора К-ПНУ Володимира ДУБІНСЬКОГО.

– Після отримання зауважень ми почали їх усувати, але ГУ ДСНС подало до суду, який ухвалив рішення за спрощеною процедурою і без запрошення представників вишу. Хоча університет підготував близько 100 сторінок інформації про те, що ми зробили, і фотографії. Але висновок суду – це лише поштовх до активізації дій, – каже Володимир Анатолійович. – Наразі університет працює в штатному режимі. Основну частину недоліків ми вже виправили. Тому ще 19 листопада звернулися до обласного ДСНС із проханням призначити позачергову перевірку, в ході котрої відзвітуємо про усунення недоліків, після отримання акту якої університет подасть апеляцію до окружного суду. Загрози навчальному процесу немає.

Олександр ЩЕРБАТИХ.