П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Грудня 2021

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

ПЕРЕМОГЛИ ЛЕГЕНДИ І МАЛЬОВАНЕ СЕЛО

Для участі у програмі «Активні громадяни», що співфінансується Британською радою та Європейським Союзом, від Староушицької тергромади було подано 2 проєкти: зелений екотуристичний маршрут «Легенди Пониззя» і створення арт-об’єктів подільського розпису «Мальоване село». Завдяки підтримці небайдужих мешканців громади, їхніх родичів, друзів і багатьох жителів нашої держави, ці задуми стали переможцями. Замість 8 комісія Британської ради підтримала аж 10 ідей. До речі, Староушицька громада єдина в Україні, де є аж 2 переможці в цьому заході. До написання проєктних заявок долучилися Адріана Вітер, Сергій Толстіхін, Ігор Новосадюк, Агенція сталого розвитку «АСТАР» і працівники селищної ради.

У ДУНАЇВЦІ ДО МУЗЕЮ-ЛАБОРАТОРІЇ

У Дунаєвецькій міській тергромаді в партнерстві з Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області реа­лізовано проєкт «Пересувний інтерактивний музей-лабораторія для дітей» у рамках пілотного проєкту «Посилене партнерство для сталого розвитку», що впроваджується UNDP Ukraine/ПРООН в Україні на кошти, виділені уря­дом Швеції. З міського бюджету на реа­лізацію проєкту виділено 750 000 грн. Кошти освоєно в повному обсязі.
В рамках проєкту передбачено капітальний ремонт приміщення, навчання тренерів і придбання 15 інтерактивних експонатів природничо-математичного спрямування. Відбулася перша поставка 6 експонатів для центру «Наука для всіх» у нові, сучасні, відремонтовані приміщення.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.