П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Грудня 2021

СВЯТА НЕ ВИЙШЛО

Два рази протягом тижня – 26 листопада та 1 грудня – депутати міськради збиралися, аби продовжити, а в ідеалі й завершити, роботу 16-ї сесії, яка стартувала ще 23 вересня.

Незважаючи на те, що 27 листопада збіг рівно рік, як відбулося перше урочис­те засідання депкорпусу VІІI скликання, святкового настрою не було. Як не було і доречної з цієї нагоди ініціативи перегорнути сторінку конфліктів і чвар та розпочати співпрацювати на благо громади, по­збувшись певних амбіцій, а головне – почати довіряти одне одному. Саме відсутність довіри до мотивів опонентів, підо­зрілість, безкомпромісність, нездатність забути старі образи заради майбутньої співпраці, можливо, і є найголовнішою проблемою людей, яким ми довірили керувати містом. Політичні опоненти нагадують старе подружжя при розлученні, коли немає жодного бажання перетворити на конструктивний спір свої безрезультатні скандали. І, як правило, в розлученні є провина обидвох сторін.
Проте, хоч і зі скрипом, депутатам вдалося цього разу попрацювати і внести зміни до міського бюджету. Два дні вони присвятили розподілу 33 мільйонів гривень. Насамперед гроші з бюджету призначалися для оплати енергоносіїв, виплату заробітної плати і фінансову допомогу комунальним підприємствам. Адже при формуванні бюджету-2021, за практикою попередніх років, енергоносії та зарплату не закладали на весь рік, плануючи це зробити після перевиконання бюджету.
Не всім розпорядникам дали той обсяг фінансування, на який вони претендували, та й давали не з першого разу, проте більш-менш дірки підлатали.
При виступах у баталіях за гроші кожна зі сторін політичних опонентів мала свій резон. Опозиція логічно запитувала про доцільність введення додаткової керівної посади на одному з комунальних підприємств і профпридатність його очільниці. Цікавили їх і деталі утворення заборгованості з зарплати на іншому КП. Міський голова Михайло ПОСІТКО і його соратники також логічно вболівали за виплату зар­плат людям, які забезпечують благоустрій міста, в повному обсязі. Стратегічна значимість «Міськтепловоденергії», якій населення заборгувало десятки мільйонів гривень, а держава пов’язала руки меморандумом про непорушність застарілих тарифів, теж не з першого разу стала вагомим аргументом для виділення коштів. Також лише з другої спроби виділили гроші на вуличне освітлення.
Тих, хто цікавиться ідеями, спічами, голо­суванням, а також особливостями характеру і лексики своїх народних обранців – запрошуємо на сайт міської ради, де можна подивитися відеозаписи засідань сесії.