П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Грудня 2021

ЗНАЙШЛИ М’ЯСО З ПАРАЗИТАМИ

Відповідно до сигналізаційного повідомлення директора Дунаєвецької міжрайонної держлабораторії Держпродспоживслужби щодо випадку виявлення цистицеркозу в м’ясотуші свині спеціалісти Кам’янець-Подільського управління цієї служби провели розслідування.

З’ясувалося, що 2 грудня спеціалісти лабораторії ветсанекспертизи на агропродовольчому ринку Ка­м’янця-Подільського під час проведення експертизи виявили цистицеркоз у туші свині, яка належить громадянину нашого району. Туша надійшла на реалізацію з відповідними супровідними документами.
Аби не допустити розповсюдження паразитарних захворювань, м’ясо вилучили, помістили в холодильник-ізолятор, який опломбували. Далі за згодою власника заражену гельмінтами свинину утилізовано в біотермічній ямі на міському полігоні твердих побутових відходів. Спеціалісти Кам’янець-Подільської РДЛВМ провели вимушену дезінфекцію на місці проведення експертизи, в автомобілі, в якому транспортувалася туша, у дворогосподарстві, де утримувалася тварина, та на місці утилізації.
Про цей випадок повідомлено директора КНП Кам’янець-Подільського центру ПМСД.

За інформацією ГУ Держпродспожив­служби у Хмельницькій області.