П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2021

АКТИВНОСТЕЙ У РАЙОНІ ПОБІЛЬШАЛО!

У п’ятницю, 10 грудня, на території Кам’янець-Подільського району було офіційно відкрито дві спортивні локації в рамках програми «Активні парки».

– «Активні парки – локації здорової України» – це проєкт президента України, який спрямований на оздоровлення всієї нації та створення вільного доступу до рухової активності, – зазначав раніше міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт на своїй сторінці у Facebook.
Ініціатива передбачає встановлення інтелектуальних щитів з qr-кодами, що надають можливість ознайомитися з програмами тренувань різного ступеня складності та специфіки (на силу, швидкість, витривалість і загальний фізичний розвиток).
У п’ятницю відбулося відкриття майданчика в нашому місті, в зоні відпочинку на вул.Васильєва, де охочі змогли виконати фізичні вправи, прослухати коротку лекцію «Користування спортивними майданчиками з qr-кодами».
До виконання фізичних вправ разом із жителями мікрорайону Жовтневого долучилися міський голова Михайло ПОСІТКО, заступник голови Хмель­ницької ОДА Володимир ЮР’ЄВ, завідувач відділу молоді та спорту ДГП Володимир КОСТИНЮК.
– Коли людина, котра хоче бути здоровою, прийде на цей спортмайданчик і не знатиме, що робити, може просканувати qr-код та підібрати індивідуальну програму тренувань. У майбутньому список цих програм тренувань буде доповнюватися, а таких парків більшатиме. Також планується поява координатора, який буде за­кріплений за цими локаціями та проводитиме систематичні тренування, – каже Володимир Костинюк.
Того ж дня таку спортивну локацію відкрили для жи­телів Орининської громади. Наразі у Хмельницькій області вже функціонують 6 схожих майданчиків.
Як зазначав міністр молоді та спорту, до кінця ро­ку в Україні мають з’явитися 600 «Активних парків».

Олександр ЩЕРБАТИХ.