Четвер, 18 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2021

СВЯТО РОЗПОЧАЛОСЯ

Місто поволі поринає в атмо­сферу Різдва. Днями двері для відвідувачів почали відчиняти святкові локації міста.

Спочатку, 10 грудня, на Руській брамі відкрилася Резиден­-ція Святого Миколая. Її облаш­туванням займалася команда «Forpost Fa­mily». Організатори пропонують відвідувачам середньовічну атмосферу, автентичні предмети інтер’єру, камін і затишок. А ще – майстерню головного персонажа, поштовий будинок і кімнату каліграфії.
У програмі заплановані майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок, розмальовування імбирного печива, художнього письма і казковий настрій. Також працює кав’ярня та музей фортифікації.

Вхід безкоштовний. А Миколай готовий приймати відві­дувачів із п’ятниці до неділі, з 11.00 до 22.00, до 20 січня.

А наступного дня на Польському ринку запрацював парк атракціонів. У день відкриття маленькі кам’янчани, які перебувають на обліку служби у справах дітей, змогли безкоштовно покататися на всіх атракціонах і взяти участь у казковому дійстві з подарунками.
– Вдячний організатору локації за атмосферний майданчик розваг для наших дітей. Це той випадок, коли співпраця влади та со­ціально відповідального бізнесу дає гарні результати, – наголосив міський голова Михайло ПОСІТКО.
У понеділок, 13 грудня, міський Будинок культури прикрасила виставка «Казки зимового лісу» учнів художнього відділення міської дитячої школи мистецтв.
– Тут понад 20 композицій, і всі вони присвячені зимі, – розповідає директорка школи Олеся КОРОЛЮК. – Діти, звичайно, у співпраці з викладачами, доклали багато зусиль до створення виставки. Тому запрошуємо охочих поринути у справжню казку і принагідно вітаємо кам’янчан з прийдешніми святами!
Виставка триватиме до 19 січня.
Не обійшлося і без скандалів навколо свята. У соцмережах з’явилася інформація про те, що цього року різдвяного ярмарку біля Ратуші не буде, бо міська рада, мовляв, не надала дозволу на його організацію.
Проте в мерії стверджують, що це неправда. Як повідомляють у департаменті гуманітарної політики, на жаль, представники ГО «Подільський ярмарок» своєї участі в новорічних заходах не підтвердили і жодного офіційного листа з цього приводу до міської ради не надіслали. Більше того, всі, хто про­явив бажання бути задіяним у святах, таку можливість отрима­ли. В тому числі й ті підприємці, які брали участь у попередніх новорічних ярмарках на цій локації. Не відмовлено нікому.

ПРОГРАМА СВЯТКУВАНЬ 18-25 ГРУДНЯ

18 грудня – вистава «Магія смурфів» (17.00, МБК)
19 грудня: – відкриття Резиденцій Святого Миколая (12.00 – Виставкова зала на Соборній, 13.00 – ЦКМ «Розмай»)
– відкриття виставки творів учнів міської дитячої школи мистецтв (12.45, «Розмай»)
– «Christmas Eve», музично-світлове шоу за участі Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру та солістів обласної філармонії (17.00, парк Героїв Євромайдану)
– «Вогні Святого Миколая» – дитяча розважальна програма та паперове шоу (18.00, парк Героїв Євромайдану)
22 грудня – «Christmas Symphony» – новорічний концерт академічного симфонічного оркестру та солістів Хмельницької філармонії (18.00, МБК)
23 грудня – новорічний концерт «Різдвяна феєрія» (17.00, концертний зал ДМШ ім.Ф.Д.Ганицького)
25 грудня: – різдвяний концерт народної дитячо-юнацької хорової капели «Журавлик» (12.00, Кафедральний костел святих апос­толів Петра і Павла)
– вертеп, різдвяне частування, фаєр-шоу (17.00, парк Героїв Євромайдану).

Програму святкувань після 25 грудня читайте в наступному номері газети, але вона вже доступна на сайті «Подолянина».

За матеріалами пресслужби міської ради.