П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2021

«ОМІКРОН» РОЗПОВСЮДЖУЄТЬСЯ БЛИСКАВИЧНО

Адаптивний карантин в Україні знову продовжено – до 31 березня 2022-го. А це означає, що весь цей час повинні дотримуватися протиепідемічних заходів. Попри те, що з 15 грудня Хмельниччина вийшла із «червоної» зони і перейшла до «жовтої», чимало обмежень досі залишаються чинними.

А от епідеміологи фіксують різкий спад захворюваності. Як повідомляє завідувачка відділення організації епіддосліджень Кам’янець-Подільського райвідділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Алла ГРИЦАЙ, від 9 до 16 грудня (за станом на 12.00) в місті зареєст­ровано 131 новий випадок захворювання на ковід (минулого тижня було 183), 9 із яких – діти, а в районі – 101 (було 152), з яких 6 дітей. Померли 2 жителі міста та 6 – району.

– У зв’язку із блискавичним поширенням світом нового штаму «Омікрон», слід дотримуватися всіх протиепідемічних правил. Особливу увагу потрібно звернути на дистанціонування, адже настав час проведення новорічних ранків, корпоративів, купівлі продуктів і подарунків на ринках, у супермаркетах і магазинах. Тому не треба забувати про маски, їх заміну та дистанцію. Повернувшись додому, промийте ніс, прополощіть горло і обробіть руки антисептиком. Адже насамперед вірус осідає у верхніх дихальних шляхах, і звідти його можна фізично видалити.

За попереднім висновком фахівців, «Омікрон» перебігає в легкій формі, має низький відсоток госпіталізації та летальності, – додала Алла Вадимівна.