Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Грудня 2021

ТУРБОТА ПРО РАЙОННУ СКАРБНИЦЮ

Швидко і результативно 23 грудня відбулася остання цьогоріч сесія Кам’янець-Подільської райради. На порядку денному всього три питання, найголовніше з яких – прийняття районного бюджету на 2022 рік.

– На жаль, цифри нас усіх не задовольняють, але маємо те, що маємо, – з цього почав свій виступ головний фінансист району Олександр ФЕДИК. – Бюджет району пропонуємо затвердити в загальній сумі 1 мільйон 769 тисяч 40 гривень.
У тому числі доходи загального фонду 1 млн 746 тисяч і спеціального – 23 тисячі гривень. Власні доходи – 76 тисяч гривень. Уперше за всі роки з Держбюджету на утримання райрад дали державну субвенцію. Нам перепало понад мільйон гривень. Ця сума не покриває потреб на заробітні плати і витрати за енергоносії. До питань бюджету однозначно повернемося на сесії в лютому-березні для розподілу залишків. Приблизна їх сума близько 2 млн грн. Також нам надійшла субвенція з обласного бюджету – 395 тисяч 140 гривень на пільги певним категоріям людей, зокрема чорнобильцям, видатки на поховання учасників бойових дій тощо. У резервний фонд закладаємо всього 500 тисяч гривень. Боргів у районі немає ні із зарплати, ні з комунальних послуг.

Питань до бюджету не було, тому прий­няли його без обговорень.
Із почесною місією до райради завітала заступниця голови ради ветеранів міста Надія ПІДСКОЦЬКА і вручила найвищу нагороду Організації ветеранів України «Почесний ветеран Украї­ни» голові Кам’янець-Подільської райради Михайлу СІМАШКЕВИЧУ.
Також у сесійній залі було зачитано звернення свободівців на захист заводу «Гіпсовик» і його керівника від політичних переслідувань.