П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
1 Січня 2022

НІ КВОРУМУ, НІ БЮДЖЕТУ

Три дні наприкінці року депутати міськради намагалися дотриматися своїх передвиборчих обіцянок і забезпечити життєдіяльність міс­та. Проте особисті амбіції, політична заангажованість, шантаж і саботаж так і не дозволили ухвалити бюджет міста.

24 грудня сесія не набрала кворуму, і робота не розпочалася. Але до депутатського корпусу завітали пред­ставники духовенства – настоятель храму Івана Богослова (ПЦУ) митрофорний протоієрей Юрій МАТВЕЙЦОВ та єпископ Леон ДУБРАВСЬКИЙ (РКЦ), і зробили звернення від різних християнських конфесій, аби міська влада посприяла відновленню традицій і в неділі, тобто в день, коли люди йдуть до церкви, заборонила роботу ринків.
До великих торговельних центрів священники звернулися з аналогічним проханням.
Наступне засідання, скликане на 28 грудня, мало всі шанси на плідну діяльність, насамперед включення до порядку денного і ухвалення бюджету на наступний рік. Але знову виникла сварка між керівником депутатської групи «Ми – кам’янчани» Василем КОБИЛЬНИКОМ і міським головою Михайлом ПОСІТКОМ щодо регламенту сесії та решти неузгоджених питань. Взаємні словесні образи та звинувачення одне одного у брехні поклали крапку на роботі сесії. Щоправда, вже як голова фракції «ЄС» Василь Володимирович встиг зачитати звернення до керівництва держави з вимогою при­пи­нити політичні переслідування п’ятого президента України Петра Порошенка.
Наступного дня, 29 грудня, на 13.00, знову скликали депутатів на засідання сесії, але зареєструвалися всього 16 народних обранців, кворуму не було…
Голова фракції ВО «Свобода» Ірина Шелепницька зачитала хроніку подій 16-ї сесії міськради, яка розпочалася ще у вересні, де виклала погляд на перебіг подій і факти, які, на її думку, демонструють небажання працювати на благо громади депутатів від партій «ЄС», «За майбутнє», «За конкретні справи», «Рідне місто» та частини від «Слуг народу». Доказом Ірина Петрівна назвала відео­трансляції засідань сесії.
А також закликала колег працюва­-ти, ухвалити бюджет і понад 400 земельних питань.
Тим часом до залу підтягнулися народні обранці, й зареєструвалися вже 20 депутатів. Правда, через декілька хвилин сесія знову втратила кворум…