Четвер, 28 Березня 2024 р.
14 Січня 2022

ПРО БЮДЖЕТ, РОЗПУСК РАДИ І РУХ ПРОТИДІЇ РЕВАНШУ

Політичне життя міста в різдвяний тиждень не затихло, а навпаки – дуже навіть бурлило. Отже, коротко про основні події.

6 січня, на 13.30, депутати зібралися на чергове продовження засідання 16-ї сесії міськради. Його результати мало чим відрізняються від попередніх спроб ухва­лити бюджет. Опозиція висловила готовність голосувати лише за медицину і освіту, а до програм благоустрою зробили зауваження. Міський голова Михайло ПОСІТКО прагнув ухвалити всі програ­ми. Врешті знову не домовилися.

10 січня, враховуючи претензії до програм ЖКГ, було організовано розгляд бюджету відповідної галузі в «дрібну клітинку», тобто, депутати мали можливість дізнатися, куди піде кожна копійка, поставити запитання і внести про­позиції.

11 січня міський голова і призначений ним новий гендиректор КП «Міськтепловоденергія» Олександр ПОХИЛКО здійснили чергову спробу потрапити на комунальне підприємство. І знову все повторилося: поліція, депутати з опозиції, виступ профспілки, псевдоактивістів, блокування входу тощо. Отже, Михайло Володимирович і Олександр Леонідович далі подвір’я не зайшли.
А пізно ввечері того ж дня Михайло Посітко оприлюднив відео­звернення до кам’янчан, де повідомив про своє рішення ініцію­вати перед Верховною Радою роз­пуск Кам’янець-Подільської міськ­ради. Заявив про те, що міська вла­да фактично втратила конт­роль над комунальним «МТВЕ», а також про організацію Руху протидії реваншу, до якого запросив долучатися всіх охочих.

12 січня відбулося засідання суду за позовом Валерія ГОРДІЙЧУКА, який оскаржує рішення міського голови про його звільнення. Наступне засідання призначено на 19 січня.