П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Січня 2022

ПЕРШИЙ ДЗВІН ЛУНАВ ЗА КІБОРГІВ

Величну традицію започаткували 20 січня. Цього дня в Петропавлівській церк­ві лунав «Дзвін пам’яті». Родини загиблих, керівництво міста та району, ГО «Сімей загиблих і поранених в АТО», військовослужбовці та інші кам’янчани спільною молитвою вшанували пам’ять Героїв – Валерія ЛІЗВІНСЬКОГО, Руслана КОНОШЕНКА та безвісти зниклого Віталія РЕ­МІШЕВСЬКОГО.

20 січня 2015 р. стало трагедією не лише для їхніх рідних, а й для всієї Кам’янеччини. Адже цього дня наш край втратив Героїв – Валерія Лізвінського, Руслана Ко­ношенка, які загинули, захищаючи Донецький аеропорт. Того ж злощасного дня під час бойового завдання без­вісти зник Віталій Ремішевський.

– Дзвін пам’яті – це можливість молитовно згадати наших захисників, які своє життя поклали на вівтар Української незалежності у ході російської агресії проти українського народу. Кам’янеччина має 24 Герої, тож будемо молитися, щоб пам’ять про них жила вічно, а душі полеглих Господь прийняв у Царство небесне! – звернувся до присутніх військовий капелан, благочинний Кам’янець-Подільського району, настоятель Петропавлівської церкви, протоієрей Олександр ЦІСАР. – На подвір’ї старовинної святині вже понад 8 років розташований пам’ятник Героям Небесної Сотні та полеглим за волю України. Коли ми його споруджували, Господь нас благословив, що ми встановили на вершині дзвін. І тепер він стає відлунням любові до України, сьогодні він уперше задзвонить за полеглими Героями-захисниками Донецького аеропорту.

Особливо щемно настоятель звернувся до дружини без­вісти зниклого Віталія Ремішевського:

– Ми всі віримо, що Віталій Ремішевський, до Вас звертаюся, пані Оксано, дасть Господь, повернеться додому! Нехай Господь збереже його і благословить.

У короткій розмові вона розповіла «Подолянину», що за всі ці роки ні на хвилину не зупинялася, не забувала чоловіка, їздила до Офісу Президента, Верховної Ради.
Молитва цього дня лунала й на Алеї Слави міського кладовища.
Наступний «Дзвін пам’яті» відбудеться 15 лютого по полеглому Дмитру КРИМІНСЬКОМУ.