П'ятница, 29 Березня 2024 р.
21 Січня 2022

ВСЕ, ЯК ЗАВЖДИ

18 січня декілька годин тривало продовження засідання 16-ї сесії міськради. Розпочав його міський голова Михайло ПОСІТКО із сумної звістки: вранці стало відомо, що пішов із життя перший всенародно обраний міський голова Кам’янця-Подільського Анатолій КУЧЕР, який очолював місто у 1994-1997 роках.

Результат роботи сесії невеликий – ухвалено всього дві програми з благоустрою. Спроба мера додати до порядку денного рішення, які б ухвалювали програму «Теплий дім», Громадський бюджет, підтримку обдарованих дітей, популяризацію турпотенціалу і міжнародного співробітництва, щодо спорту та інших, не знайшла достатньої кількості голосів. Депгрупа «Ми – кам’янчани» вкотре наголошувала на своїх пропозиціях, зокрема і щодо закриття цієї сесії в межах початкового порядку денного та винесення решти питань, у тому числі й кадрових, на позачергову сесію.
Отже, конструктиву знову не вийшло.
Керівник міської поліклініки, депутат Борис ЦВІГУН звернув увагу колег на необхідність перегляду медичних програм, адже, за його словами, зарплати в медиків підвищилися, Національна служба здоров’я не збільшує фінансування, а радить звертатися до власників медзакладів. Якщо міська влада не зможе відшукати грошей (тільки поліклініка потребує 30 млн грн, а є ще й інші заклади), то єдиним виходом із ситуації буде скорочення медиків. Отже, вирішили детальніше розглянути медпрограми.
Також на сесії було повідомлено про створення депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості», до якої ввійшли Тетяна Слободян (голова), Олена Чернець, Світлана Лень, Майя Гурська, Олександр Марчук.
Оголошуючи перерву в засіданні, мер ініціював повторне проведення постійних депутатських комісій із повторним розглядом питань порядку денного 16 сесії.