Субота, 20 Квітня 2024 р.
28 Січня 2022

ІЗ РІЗНИХ КОНФЕСІЙ МОЛИЛИСЯ СПІЛЬНО

Напередодні Дня Соборності України, 20 січ­-ня, у Римо-католицькому катедральному соборі Св. Апостолів Петра і Павла відбулося міжкон­фесійне богослужіння за мир та єдність хрис­-тиян. Головним гаслом молитви були взяті слова з Євангелії від Матея «Ми бачили Його зорю на Сході й прийшли йому поклонитись» та образ трьох волхвів, які з різних куточків землі принесли свої дари Новонародженому Христу. Екуменічну молитву очолив голова Духовної ради єпископ Леон ДУБРАВСЬКИЙ у присутності священнослужителів Греко-католицької церкви, Православ­-ної церкви України, пасторів реформаторських, євангельських, харизматичних церков і громад месіанських євреїв. На богослужіння також прибув із Хмельницького правлячий єпископ Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ владика Іван КУЛИК, який виголосив проповідь.
Духовенство різних християнських конфесій у своїх молитвах згадувало переслідуваних хрис­тиян, біженців та вимушених переселенців, особ­ливо з Донбасу та Криму, встановлення миру в Україні та відвернення від нас небезпеки війни, а також завершення епідемії коронавірусу, щоб християни та всі люди доброї волі могли будувати суспільство на християнських ідеалах добра й любові. Після кожного прохання священнослужителі запалювали по одній свічці на спеціальній мінорі.
На завершення представники міської та обласної влади подякували присутнім представникам церковних громад за плідну співпрацю в розвитку культури, духовності та моралі, привітали з різдвяними святами.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, секретар Духовної ради.