Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Січня 2022

СОБОРНІСТЬ ВІЗНАЧИЛИ РЕКОРДОМ І МЕМОРАНДУМОМ

По-особливому щиро і щемно відзначили цьогоріч День Соборності. Традиційно 22 січня на мосту між Жванцем і Атаками, що сполучає Поділля й Буковину, відбулася симво­лічна зустріч представників Хмельниччини і Чернівецької області.

Згодом усі разом вирушили на кордон Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей в с.Окопи. Учасники делегацій традиційно обмінялися хлібом-сіллю та урочисто поєднали дві половини державного стяга, символізуючи об’єднання українських земель в одну державу.
Величним моментом святкування стала фіксація спільного рекорду України. На межі трьох областей було розміщено найбільший трисвічник, виготовлений у формі Державного Герба України, – Тризуб, розміром 750 на 1800 см. Як факт реєстрації та визнання рекорду, кожному очільнику області вручено дипломи голови наглядової ради національного проєкту «Книга рекордів України».
Делегацію Хмельниччини очолювали голова облдерж­адміністрації Сергій ГАМАЛІЙ і заступники голови ОДА Володимир ЮР’ЄВ та Сергій ТКАЧУК.
Мости об’єднували українців по всій країні. І не лише символічно. Цього дня голова Хмельницької облради Віолета ЛАБАЗЮК, голова Тернопільської облради Михайло ГОЛОВКО та перший заступник голови Чернівецької обл­ради Микола ГУЙТОР під час урочистостей із нагоди Дня Соборності у Волочиську підписали Меморандум про між­регіональну співпрацю.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.