П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Лютого 2022

ТЕПЛОВИЙ КОЛАПС ВІДВЕРНУЛИ

«Радий, що спільними зусиллями ліквіду­ва­-ли кризову ситуацію, яка склалася в КП «Міськтепловоденергія» через борги споживачів. Нам вдалося відвернути тепловий колапс, який загрожував населенню та бюджетним установам Кам’янця-Подільського. Дякую всім за виконану роботу!»повідомив голова Хмельницької ОДА Сергій ГАМАЛІЙ.

Недавно КП «Міськтепловоденергія» оприлюднило відкритий лист, яким пові­домило про кризову ситуацію, що склалася через значну заборгованість споживачів, зокрема бюджетних установ міста, перед підприємством за спожиті послуги. Через це комунальне підприємство не могло розрахуватися за спожитий природний газ із постачальною компанією ГК «Нафтогаз Трейдинг».
Відповідно до укладеного договору, несплата вартості газу за січень призвела б до втрати КП права на пільгову ціну за газопостачання та потягнула б за собою перехід на «постачальника останньої надії», а отже, подорожчання кубометра блакитного палива майже в 5 разів.
Із цією проблемою стикнулися декілька українських міст, у тому числі й у нашій області. Проте ситуація в Кам’янці була особ­ливо скрутною, оскільки громада ввійшла
в новий рік без прийнятого бюджету та не мала достатнього ресурсу, аби сповна розрахуватися за спожитий газ.
Саме тому голова облдержадміністрації Сергій ГАМАЛІЙ, його заступник Сергій ТКАЧУК спільно з Кам’янець-Подільською громадою оперативно вжили заходів для роз­в’язання проблеми. В результаті було забезпечено розрахунок за комунальні послуги бюджетними установами, що фінансуються з Держбюджету, зокрема Чернівецьким КЕВ, який перерахував кошти за об’єкти Мін­оборони, розташовані на території міста.
Завдяки такому реагуванню, на рахунках КП «Міськтепловоденергія» вдалося акуму­лювати кошти, сплатити борг перед ГК «Наф­тогаз Трейдинг» і уникнути його подорожчання для населення та бюджетних установ.
Висловлюємо щиру вдячність за сприяння і допомогу Міністерству оборони, Міністерству фінансів та першому заступнику міністра фінансів Денису Улютіну, Державній казначейській службі та першому заступнику голови Держказначейської служби Володимиру Дуді, Чернівецькій обласній держ­адміністрації та голові Чернівецької ОДА Сергію Осачуку, народним депутатам Сергію Мандзію та Ігорю Марчуку.

За інформацією Хмельницької ОДА.