Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Лютого 2022

АБО НЕ ПРИХОДЯТЬ, АБО НЕ ГОЛОСУЮТЬ

У п’ятницю, 28 січня, міський голова Михайло ПОСІТКО скликав позачергову сесію міськради, де мали б розглядати бюджет. Проте кворуму не було. Мер повторив спробу 1 лютого, і цього дня була достатня кількість депутатів для повноцінного голосування. Але вони не голосували.

Бюджет цього тижня знову не ухвали­ли. А поговорити – поговорили. В основному про себе хороших і про них поганих. Опоненти міського голови знову доріка­ли йому ігноруванням їхніх пропозицій. Мер у свою чергу звинувачував їх у маніпуля­-ціях і вкотре підкреслював нежиттєздатність ради.
Під час розмов у сесійній залі обговорювалися питання фінансування КП «Міськ­тепловоденергія» (у частині допомоги з місь­кого бюджету) та КП «Спецкомунтранс».
Керівництво останнього у вівторок поставило до відома депутатів, що без ухвалення програми фінансової підтримки підприємство просто не зможе виконувати своєї роботи:

– Хто з тих, які не прийшли на сесію без поважної причини, чи прийшли, але не голосують, підуть копати могили? Бо ми не можемо виплатити зарплату копачам…

За оголошеною інформацією, для того, щоб у місті стався сміттєвий колапс, потрібно всього два дні. Фінансова скрута посилилася, коли пообіцяли, що заправка обходитиметься в 40 грн/л, а у тарифі закладено 16, а також після підвищення мінімальної заробітної плати. До того ж під­приємство не має важелів, аби стягувати борги споживачів.
Проте опозиційних депутатів неможливо було пробити, більше того, вони закликали не робити політику на кладовищі.
Наступна чергова сесія міськради призначена на 10 лютого, але не виключено, що знову запланують проведення позачергової сесії.