П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Лютого 2022

БУЛО Б НЕПОГАНО, АЛЕ…

У Кам’янці-Подільському луцька компанія «Citycard» презентувала міській владі систему розвитку громадського транспорту з єдиним електронним квитком.

За словами представників цієї ком­панії, в Луцьку така система працює з 2019 року. Повністю впровадити її у 200 транс­портних засобах вдалося за чотири місяці. Як і підготувати пасажирів до безготівкової оплати проїзду.
Система передбачає встановлення в транспортних засобах бортового ком­п’ю­тера з персоніфікованою карткою водія; валідатора, що зчитує інформацію з карт­ки пасажира і відеокамери та пристрою контролера, за допомогою якого той може перевірити, чи оплатив пасажир проїзд.
Система дозволяє моніторити й аналізувати рух транспортних засобів, отримувати розширену інформацію про всі транзакції, завдяки системі відеоспо­-
стереження допомагати вирішувати різного роду конфлікти у транспорті. Є змога вести точний облік пасажирів, у тому числі пільгових категорій. Мож­ливе приєднання до системи і приміського транс­порту. Пасажири матимуть різні варіанти без­готівкової оплати проїзду: елект­ронна пластикова картка, безконтактна бан­ківська картка, безконтактна оплата в Google Pay або Apple Pay, QR-квиток у мобільному додатку.
Натомість водій не відволікається за кермом: не бере гроші за проїзд і не шукає решти. Тривалість посадки зменшується до 10 секунд, у результаті транс­портний засіб може зробити додаткове коло.
Для нашої громади компанія готова вирахувати бюджет проєкту та допомогти напрацювати всі необхідні документи.
Так, крок непростий. Але цілком реальний, якби його підтримали жителі громади, перевізники і депутатський корпус.

За матеріалами пресслужби міськради.