Субота, 20 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2022

«МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ»: МЕР РОЗКАЗАВ ПРО СТАН СПРАВ І ЗВЕРНУВСЯ ДО КАМ’ЯНЧАН

14 лютого Кам’янець-Подільський міський голова Михайло ПОСІТКО запросив журналістів на брифінг «Про ситуацію, яка склалася довкола КП «Міськтепловоденергія»: хто зацікавлений в блокуванні призначення нового керівника комунального підприємства і чим це загрожує Кам’янцю-Подільському».

На брифінгу міський голова проінформував журналістів місцевих та центральних ЗМІ про ситуацію, яка склалася довкола діяльності комунального підприємства «Міськтепловоденергія», зокрема щодо зміни керівництва КП та блокування доступу до адмінбудівлі новопризначеного генерального директора Олександра Похилка.

– Як міський голова, якому більшість жителів Кам’янця-Подільського довірили керувати містом, діючи у відповідності до чинного законодавства, своїм розпорядженням я звільнив попереднього керівника «Міськтепловоденергія» Валерія Гордійчука із займаної посади, оскільки той не справлявся зі своїми обов’язками, – зазначив Михайло Посітко. – На момент звільнення Гордійчука на підприємстві загальний борг з платежів складав понад 400 мільйонів гривень. Із них борги працівникам самого підприємства перевищували 5 млн грн. Усі спроби міської влади провести перевірку фінансово-господарської діяльності зустрічали гострий спротив і небажання допускати ні нового генерального директора, ні представника власника на об’єкти КП «Міськтепловоденергія».

Як свідчать факти – подібна практика спостерігалася й в минулому. Протягом опалювального сезону, незважаючи на те, що цей період є найбільш прибутковим для підприємства, керівництвом «Міськтепловоденергії» формувався борг, який важким тягарем падав на плечі міської влади – на бюджет, заручниками в такій ситуації виступали міські жителі, бо в категоричній формі у вигляді шантажу – це звучало, як «платіть, бо відключиться тепло».

Тому було прийнято рішення змінити керівника підприємства і призначити на цю посаду ефективного й досвідченого Олександра Похилка. Серед завдань новопризначеному керівнику ставилося проведення у короткі терміни аудиту господарської  діяльності, погашення боргів підприємства – насамперед перед працівниками, а також налагодження ефективної роботи підрозділів, розібратися із виконанням зобов’язань перед постачальниками та споживачами. Похилко, як антикризовий менеджер, має досвід керівництва державними енергетичними підприємствами, серед яких: Кременчуцька ТЕЦ, «Калуська ТЕЦ – НОВА» та інші.

Зупинився Михайло Володимирович і на інших кадрових змінах, які, на його думку, є незаконними:

– На підприємстві має місце протизаконна діяльність звільненого керівника та виконувача обов’язків генерального директора Сергія Самсонюка щодо підписання фінансових та інших документів від імені підприємства. Акцентувати на нелегітимності призначеного в.о. генерального директора Сергія Самсонюка, підписи якого не визнаються жодним державним органом, оскільки останній не може надати жодного документу, який підтверджує його повноваження. Продовжується і блокування та недопущення на підприємство новопризначеного розпорядженням міського голови директора.

 Як наслідок – у Кам’янці-Подільському у зв’язку із цими подіями довкола незаконного захоплення «Міськтепловоденергії», яке має всі ознаки рейдерського, фактично заблокована робота міської ради, у тому числі, щодо прийняття міського бюджету на 2022 рік, розгорнута інформаційна війна проти мене, як міського голови, також триває подальше накопичення боргів перед бюджетною сферою та жителями міста.

Міський голова повідомив, що направив звернення до правоохоронних органів за фактом грубого порушення законності при недопущенні призначеного генерального директора комунального підприємства «Міськтепловоденергія» на робоче місце з вимогою забезпечити законність при виконанні розпоряджень міського голови.

Також міський голова Михайло Посітко звернувся до жителів міста, до трудового колективу КП «Міськтепловоденергія», міських депутатів та правоохоронних органів.

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ КП «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЯ»!

«Як міський голова та житель Кам’янця-Подільського дякую вам за сумлінну роботу, що забезпечує місто теплом і водою у ці суворі зимові місяці. Ситуація щодо заборгованості із виплати заробітної плати, буде обов’язково вирішена у найкоротші строки.

Розумію, що ви стали вимушеними заручниками ситуації, пов’язаної з безвідповідальною діяльністю попереднього генерального директора, який за а 2020 рік – отримав зарплату – 1 млн 676 тис 141 грн, а вам залишив борги. За що і було припинено контракт та звільнено його за розпорядженням міського голови від 15 грудня 2021 року.

Як міський голова, наголошую, що підприємство і надалі залишиться в підпорядкуванні міста. Призначений новий директор підприємства – Олександр Похилко має забезпечити виплату заробітної плати і забезпечити сприятливу атмосферу в колективі. Однак станом на теперішній час саме через недопущення генерального директора Олександра Похилка, підприємство є непідконтрольне міській владі.

Безпідставних звільнень, якими вас залякують попередні керівники, не буде – це я вам гарантую!»

ШАНОВНІ КАМ’ЯНЧАНИ!

«Обираючи мене міським головою, ви не тільки делегували мені своє право жити в безпечному і комфортному місті, а й – обов’язок забезпечити безперебійну діяльність інфраструктури, належне управління міською власністю та бюджетом. І той наказ, який я отримав від виборців, – виконую з честю. 

Призначений новий генеральний директор підприємства «Міськтепловоденергія»  – Олександр Похилко має проаналізувати фінансово-господарський стан підприємства. Саме цього упродовж тривалого часу вимагали споживачі послуг комунального підприємства – прозорого незалежного аудиту. 

Інше, не менш важливе для громади, завдання – визначити на підставі цього аудиту чи обґрунтованими сьогодні є тарифи. Проаналізувавши кожну складову, маємо з’ясувати чи можливо змінити тарифи для населення в бік зменшення. 

Тому, незважаючи на шалений опір, ми з вами гуртом доб’ємося справедливості – відстоїмо закон і право, як у питаннях повернення  контролю над комунальним підприємством «Міськтепловоденергія», так і підзвітної діяльності новопризначеного керівника цього підприємства та розблокування роботи міської ради».

Наприкінці брифінгу Михайло Посітко повідомив, що на завтра, 15 лютого, призначено засідання сесії міської ради. На її порядок денний виносяться в тому числі і бюджетні питання.