Четвер, 25 Квітня 2024 р.
11 Лютого 2022

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

ФІНАНСОВА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ГРОМАД У ПРІОРИТЕТІ АМУ

Делегація представників громад Хмель­ниччини 5 лютого відвідала Форум «Асоціа­ція міст України єднає Україну» в Івано-­Франківську. Голова Староушицької громади Анатолій ТИМЧУК був учасником делегації від Хмельниччини.
Цього року АМУ святкує 30-річчя, і цей фо­рум започатковує низку заходів із відзна­чення ювілейної дати. Схожі зустрічі заплановані в Чернігові, Дніпрі та Гені­чеську.
У рамках форуму відбулася відкрита дискусія «Об’єднання України через розвиток муніципалітетів». Присутні вислухали думки та ознайомилися з напрацюваннями нардепів, що стосуються органів місцевого самоврядування. Народні депутати говорили про шляхи наповнення бюджетів громад і забезпечення їх фінансової незалежності, повноваження районних рад, освітню субвенцію, яка не закриває потреб ОМС, співпрацю з різними органами державної влади, формування екологічної свідомості та раціональне використання природних ресурсів.

АБИ СЕСІЇ БУЛИ АКТИВНІШИМИ І ПРОДУКТИВНІШИМИ

Активно працюють у Жванецькій громаді, зокрема 10 лютого відбулася п’ятнадцята (позачергова) сесія сільської ради. Депутати внесли зміни до сільського бюджету Жванецької сільради на 2022 р.; затвердили комплексну програму соцзахисту і розвитку соціальних послуг населення Жванецької сільської ради на 2022-2025 роки та низку інших питань.
Цього дня вперше було успішно апро­бовано систему електронного поіменного голосування.

ДІТИ ВРАЗИЛИ АГРОТЕХНІКОЮ

Потішили юні дослідники з Дунаєвеччини. Усі ми звикли до перемог дітей у наукових, танцювальних і вокальних конкурсах. А от дунаївчани вразили іншим. За підсумками щорічного Всеукраїнського конкурсу навчально-дослідних земельних ділянок, вихованці гуртка «Основи біології» посіли ІІ місце, і були нагороджені дипломом ІІ ступеня.
Робота на навчально-дослідних земельних ділянках у школах і закладах позашкільної освіти спрямована на вивчення агротехніки вирощування сільськогосподарських культур, аби діти мали навички у вирощуванні овочевих, польових, квітково-декоративних рослин. Особливу увагу приділяють вирощуванню екологічно чистої продукції. Діти розробляли схеми дослідів, проводили різні спостереження за сільськогосподарськими куль­турами, оформляли дослідницькі роботи.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.