Середа, 24 Квітня 2024 р.
25 Лютого 2022

НА ПОРОЗІ ВІЙНИ ПРАЦЮВАЛИ ЗЛАГОДЖЕНО

Напруженою і дуже відповідальною була сесія Кам’янець-Подільської райради, яка відбулася 22 лютого. Депутати працювали злагоджено, конструктивно, детально обговорюючи проблемні моменти.

Ситуація в країні виклакає жах, тому на порядку денному надважливі питання, на політиканство часу не було. Обранці першочергово затвердили районну програму «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». З основними її тезами ознайомив голова Кам’янець-Подільської РДА Олександр АНУР’ЄВ, який наголосив, що сьогодні голов­не завдання – налагодження дієвої системи територіальної оборони.
Чимало питань у сесійній залі було і до головного воєнкома Володимира Возного: «Як і ким комплектується батальйон?», «Коли чекати повісток?».
Найбільше всіх турбувало питання, де саме розмістити батальйон. Зійшлися на думці, що най­оп­тимальніший варіант – приміщен­­ня відомого всім у місті ПТУ №14. Там і площі дозволяють, і розташу­вання.
Позитивно проголосували де­пу­тати і за районну програму спри­яння роботі Кам’янець-Подільсь­кого районного територіального центру комплектування та соціа­льної підтримки щодо перевезення громадян, які направляються для проходження строкової військової служби, військової служ­-би за контрактом та проходження навчальних зборів в оперативно­-му резерві ЗСУ 2022 року. На цю програму погодили виділення 90 тис. грн.
Ще однією важливою і затвердженою більшістю голосів стала програма сприяння розвитку доб­ровільної пожежної охорони, по­пуляризації добровольчого пожежного руху в населених пунктах Кам’янець-Подільського району на 2022-2026 роки. В ній передбачені заходи з комунікації з громадськістю та популяризації добровільного пожежного руху, в тому числі серед дітей і молоді, навчання азам пожежної безпеки, гасіння пожеж і надання медичної допомоги, сприяння утворенню та функціо­нуванню добровільної пожежної охорони. Зарубіжний досвід свідчить, що такі формування ефективні, особливо на місцях та в регіонах. Того ж дня чимало представників депкорпусу отримали посвідчення добровольців-вогнеборців.
Також обранці передали КП «Над­ра Кам’янеччини» в комунальну власність Китайгородської сільради і ліквідували своє КП «Спец­будексплуатація», яке не могли ліквідувати протягом трьох років.