Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Березня 2022

ПРО РАДІАЦІЙНИЙ ФОН, «ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ» ТА НОВІ ГЕНЕРАТОРИ

Після новин навколо нападу, пострілів і захоплення Запорізької АЕС окупантами, пожежі в адмінбудівлі підприємства, всі турбуються про ядерну небезпеку.

Як повідомив начальник міськуправління з питань НС і ЦЗН Юрій КРИЛОВ, згідно з планом цивільного захисту міста, наразі розгорнуто шість пунктів радіаційної і хімічної безпеки. Заміри проводяться цілодобово. Радіаційний фон у Кам’янці-Подільському – в межах норми, прохання не панікувати, зберігати холодний розум і довіряти офіційній інформації!
Також, за даними управління, уже в реальному, а не тестовому режимі працює мобільний додаток «Повітряна тривога», який можна завантажити з Google Play Market та AppStore. Триває оновлення системи сповіщення, наразі облаштовано ще одну потужну сирену на «Адамсі» в с. Мукша Китайгородська (вул. Матросова).
За інформацією оперштабу, оприлюдненою пресслужбої міськради вранці 4 березня, ніч у Кам’янці-Подільському минула спокійно. Всі служби, включно з військовими, теробороною, правоохоронцями, оперативно виконують і відпрацьовують покладені на них завдання.
За кошти бюджету громади придбано три генератори для медичних установ – Перинатального центру і міської лікарні. Вони вже прибули до Кам’янця, наступні кроки – встановлення і запуск.
За рішенням голови Хмельницької військової адміністрації головам громад дано вказівку впорядкувати блок-пости на своїх територіях.
У комунальників зараз першочергове завдання – розчистити місто від самосіву, щоб у разі необхідності, в нас були запаси щепи.