Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Березня 2022

НА БРИФІНГУ КЕРІВНИЦТВО ОБЛАСТІ РОЗПОВІДАЛО ПРО СИТУАЦІЮ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ

Сьогодні, 5 березня, про ситуацію в Хмельницькій області у зв’язку з російським вторгненням в Україну під час брифінгу розповіли начальник обласної військової адміністрації Сергій ГАМАЛІЙ та голова обласної ради Віолета ЛАБАЗЮК.

Головне на брифінгу:

— Ніч в області пройшла спокійно, двічі була оголошена повітряна тривога. В області ДРГ не виявлено, ситуація контрольована.
Відсьогодні в області запрацював телефон колл-центру за номером 093-17-02-560. Це багатоканальна лінія, куди можна звертатися з питань гуманітарної допомоги, її логістики, біженців та переселенців, питань безпеки.
Хмельниччина працює на гуманітарному фронті. На сьогодні сформовані спеціальні склади, де зберігається та розподіляється уся гуманітарна допомога.
Волонтери нашої області вже відправили 200 машин гуманітарної допомоги загальною вагою 150 тонн з медикаментами та потрібними речами в «гарячі» області, які зараз тримають оборону. В свою чергу, Хмельниччина отримала близько 200 тонн гуманітарної допомоги з-за кордону, яка постійно сортується, розподіляється і направляється туди, де цього найбільше потребують.
Наказом начальника обласної військової адміністрації в області створена комендатура при Хмельницькій обласній військовій адміністрації, де чітко визначається комендантська година та блокпости для перевірки документів. Всі блокпости, які не будуть зареєстровані у комендатурі мають бути зняті. Пересуватись по населених пунктах зі зброєю, навіть зареєстрованою, заборонено, крім військових та служб правопорядку. Представникам тероборони визначено ділянки для патрулювання, і тільки під час чергування їм видається зброя.
Заклади комунальної власності Хмельницької обласної ради працюють спільно з обласною військовою адміністрацією та забезпечені усім необхідним. Заклади охорони здоров’я працюють в штатному режимі. Діти, які перебували в навчально-реабілітаційних центрах області на постійній основі, в тому числі діти, які опинилися у складних життєвих обставинах та з вадами фізичного розвитку, вже евакуйовані до Італії та Польщі. Заклади соціального спрямування для людей похилого віку працюють у штатному режимі.
Ми постійно спростовуємо багато фейків. В воєнний час, коли наші захисники боронять Україну, люди, які у соціальних мережах роблять стріми для російських окупантів – будуть жорстко покарані.
Вкотре наголошуємо, що перебування за кермом у стані алкогольного сп’яніння буде суворо каратися. Діє наказ щодо вилучення автомобілів у нетверезих водіїв, і в області уже зафіксовані такі випадки. Автомобілі порушників будуть вилучені, доправлені на штрафмайданчик та реквізовані на потреби ЗСУ.

З інформацією пресслужби ОДА.