Четвер, 28 Березня 2024 р.
11 Березня 2022

НАМ ДОПОМАГАЄ ВЕСЬ СВІТ

Усі українці, наче ті мурашки, об’єдналися в боротьбі проти загарбників із росії. Допомагають, хто чим може: руками, продуктами, товарами, коштами. А скільки вареників наші жінки наліпили військовим, переселенцям – можна, певно, нагодувати весь світ! Згадали і про автоклави, закрутки, бо все для армії, все для перемоги. Приємно, що в такий скрутний час ми не залишаємося наодинці з ворогом.

Багаторічна співпраця Хмельниччини загалом і Кам’янеччини зокрема із закордонними партнерами добре відчувається у важкі для всієї країни часи. Хмельницька обласна військова адміністрація повідомляє, що наша область стала одним із логістичних центрів формування та відправлення гуманітарних вантажів для постраждалих від війни регіонів. Понад 320 т допомоги для регіонів, що по­страждали від російської агресії, прибуло на Хмельниччину за станом на 7 березня. Близько 200 т зібрали волонтери, ще 120 т наді­йшло до обласної військової адміністрації. До збирання долучилися не лише мешканці краю, а й благодійники з різних країн Європи, зокрема Великобританії, Німеччи­-ни, Польщі, Ірландії. Загалом з-за кордону до Хмельниччини доправили близько 20 т різного одягу та 10 т медикаментів, а також продукти тривалого зберігання й дитяче харчування.
Гарні новини надходять і з Ка­м’янець-Подільської райради.
Її очільник Михайло СІМАШКЕВИЧ повідомив, що польські пожеж­ники, з якими ми давно співпра­цюємо, передали Кам’янець-Подільському району продукти та речі першої необхідності. Плюс ще одну машину до автопарку пожежників.

– Завдяки співпраці польських парт­нерів і райради, Кам’янеччина отримала два автомобілі швидкої допо­моги. Дякую, друзі Павел Гембальсь­кий і Taдеуш Сонсядек, за турботу та допомогу! А також за сприяння наших канадських друзів, проєкту SURG та під чіткою організацією Сергія Ніжинського – радника віцепрем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції, координаторки гуманітарної допомоги Уряду Ольги Стефанішиної Кам’янець-Подільський район відтепер матиме змогу забезпечити розміщення дітей із Волновахи, Харкова, Мелітополя та Запоріжжя. Подушки, матраци, спальні місця, все нове та хорошої якості. Усе це буде розподілено під облік на визначені локації, – каже Михайло Євстафійович.

Кам’янець-Подільська міська рада також звітує про значну допомогу з-за кордону. Недавно з міста Дзвола (Люблінське воєводство, Польща) прибула ще одна машина з гуманітарними речами. Друга гуманітарна допомога за цей тиждень із міста Глогова (Польща).
Друзі-кам’янчани, які вже довгий час проживають у Реджіо Емілія (Італія), передали гуманітарну допомогу: ліки, ковдри, продукти харчування, візки для людей з інвалідністю, предмети гігієни та куп­лений за власні кошти автомобіль швидкої допомоги. Після інвентаризації відбувся розподіл отриманого між лікарнею, пунктами розселення біженців від війни, департаментом соціального захисту, час­тину відправили у військові підрозділи, лікарні Києва.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.