П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Березня 2022

ІСТОРІЇ З ЖИТТЯ

ХТО Ж ТОЙ БАНДЕРА?

Нині чимало розмов можна почути про нахабних переселенців, які своїми дорогими автомобілями забили наші двори і вулиці, замість того, щоб іти відвойовувати свої міста. На щастя, кам’янчани охочіше діляться із нами цікавими історіями їхнього спілкування з людьми, які, тікаючи від жахіть війни, вимушено залишили власні домівки.

– Побачила, як дві переселен­ки у брендовому одязі зайшли до книжкового магазину, – ділиться спостереженнями кам’янчанка Юлія. – Вийшли з книгою, купили неподалік каву і взялися телефонувати. Випадково підслухана телефонна розмова мене розсмі­шила. Хай дівчата вибачать за це, я не зі зла. Але почуте мене вби­ло: «Дорогой, купила книгу про Степана Бандеру, штоб хотя бы знать, из-за чего это все, и кто он такой»…

ТОЛІК НЕ МОСКАЛЬ

Толік Харківський став зіркою соцмереж ще від 25 лютого. Кіт-британець, який реа­гує на вигук «Толік, кушать!», загубився в Кам’янці-Подільському, коли жінки однієї з харківських родин їхали до без­печного місця.
А через 16 днів фото кота знову заполонило соцмережі міста, і тепер уже кам’янчани шукали господарів котика, якого погризли собаки. Уважні користувачі фейсбуку порівняли два повідомлення і спільними зусиллями знайшли власни­-ків. Десятки репостів, сотні коментарів, телефонні дзвінки допомогли рятівникам і господарям Толіка зідзвонитися. Війна розділила цю сім’ю. Чоловік чекає рідних у Харкові, інші члени родини – в Польщі, а кіт – у Кам’янці-Подільському.
Віримо, що війна якомога швидше закінчиться, і вся гарна родина об’єднається. А доки Толіка безкоштовно оглянули, прокололи ліками, виписали лікування в державній ветклі­ніці міста на Руських фільварках. Проживає він у безпеці. Господар надіслав гроші на ліки і корм, детально роз’яснює, що він їсть, на які команди відгу­кується. Запевняє, що Толік не москаль, просто навчений на такі команди. А ще щодня пе­ресилає йому фотографії кицьки, яка при­ходить під балкон і кличе свого кавалера. Весна все-­таки.