П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Березня 2022

ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ І ЗАХИСНИКАМ – ОПІКА Й ТЕПЛО

І цього тижня місто гуртом працює задля перемоги. Коротко про головне:

Із 14 березня в дистанційному режимі відновлено навчання в школах. Близько 200 дітей-переселенців долучилися до нього. Здобувати освіту діти можуть при будь-якій школі. Для цього хтось із батьків має подати заяву та копію свідоцтва про народження дитини.

Місто продовжує приймати переселенців. Офіційно на 16 березня зареєструвалися вже понад 13 тисяч людей, плюс ще стільки ж – неофіційно. Зокрема, до нас приїхали 23 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа, які перебу­вають на державному утриманні в професійно-технічних закладах, ліцеях, коледжах Донецької області.

У дитсадках №№19, 21 та 23 запрацювали пральні для офіційно зареєстрованих переселенців. Графік роботи: з 10.00 до 12.00 та з 14.00 до 16.00. При собі мати документ, що підтверджує особу.

Місто продовжує приймати допомогу звідусіль. Цього тижня вона надійшла від італійців і німців.

Упродовж тижня місто передало для переселенців отриману від благодійників гуманітарну допомогу: 2160 надувних матраців, 766 кг речей (ковдри, рушники, засоби гігієни, дитячі іграшки, корм для тварин). На охорону здоров’я видано 828 кг медикаментів, дитячого харчування, одягу, памперсів, посуду, пледів, вологих серветок. На потреби ЗСУ – 221 кг (аптечки, продукти харчування, ліхтарики). На КП «Комбінат харчування учнів» – 572 кг продуктів. У зоозахисні організації та кінологічний центр – 166 кг корму.

Переселенці можуть отримати довідку, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік ВПО у департаменті соцзахисту населення. Тел.: 067-314-65-72.

11 березня Уряд ухвалив рішення про компенсацію витрат за комунальні послуги. Проте стосується воно відшкодування комунальних витрат громадам, які дали безкоштовний прихисток переселенцям у муніципальних будівлях і приміщеннях (школи, садочки тощо). Тобто, відшкодування здійснюються лише бюджетам громад.

Із 17 березня за звичним графіком починає курсувати комунальний транспорт.

Кам’янчан і гостей міста просять не залишати авто поряд зі сміттєвими контейнерами – це ускладнює вивезення сміття комунальним підприємством.

Влада закликає бізнес відновити роботу: відкрити кав’ярні та заклади харчування, сауни, магазини тощо. Адже підтримка економіки країни – це наближення до перемоги.

Відповідно до нового наказу про заборону торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, дозволено реалізувати пиво і слабоалкогольні напої.

У міській лікарні підключають кисневу станцію, яка вироблятиме 560 л кисню на хвилину. Вартість кисневої станції OXYVITAL-55 – близько 3,5 млн грн.

Власне авто надійнішим і безпечнішим зробив підприємець Володимир Громей з однодумцями. Після тюнінгу машину кам’янчанин передав теробороні. До слова, Володимиру належить ініціатива виготовляти на місцевому рівні бронежилети для захисників.

За два тижні війни в місті амбулаторно прийнято 63 пацієнти, з них 40 дітей; госпіталізовано 16, із них 9 дітей, одна пацієнтка прооперована; прийнято 7 пологів; на облік поставлено 56 вагітних.

За інформацією пресслужби міськради.