Четвер, 25 Квітня 2024 р.
18 Березня 2022

ПРО ПЕРТУРБАЦІЇ ТА МОБІЛІЗАЦІЮ

Наказом Головнокомандува­ча ЗСУ начальником Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначено полков­ника Володимира ВОЗНОГО. Нагадаємо, що з 2015 року Володимир Мико­лайович очолював Кам’янець-По­дільський військкомат.

Наразі виконує обов’язки начальника Кам’янець-Подільського РТЦК і СП підполковник Андрій ШУХАНОВ.
Нагадаємо, що 3 березня 2022 р. Верховна Рада України затвердила Указ президента про загальну мобілізацію. Відтоді почався призов першої черги резервістів. 15 бе­резня під час брифінгу начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман ГОРБАЧ повідомив, що ухвалене рішення мобілізувати військовозобов’язаних громадян другої черги.

– Насамперед комплектування військових частин відбувається за рахунок резервістів першої черги, а також резервістів, які уклали контракт про проходження військової служби у військовому резерві. Такі категорії громадян були направлені безпосередньо до військових частин і не потребували додаткової військової підготовки. Решта категорій громадян також залучається до мобілізації. Громадяни, які раніше проходили військову службу і мають досвід на певних посадах, також можуть бути направлені безпосередньо до військових частин. А громадяни, які раніше не проходили військової служби, але підлягають мобілізації, в обо­в’язковому порядку направляються до навчальних центрів ЗСУ, де пройдуть відповідну підготовку, і лише після того їх направляють до виконання зав­дань з оборони в бойові військові час­тини, – повідомив військовослужбовець.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.