Середа, 24 Квітня 2024 р.
25 Березня 2022

«НАСТРІЙ У НАС – «ВОГОНЬ!»

Я поцілував дружину, обійняв малечу та пообіцяв повернутися найближчим часом із перемогою! Можу впевнено сказати і за себе, і за своїх побратимів по зброї, що настрій у нас – «Вогонь»! Ми обов’язково виженемо окупанта з нашої землі! Можете навіть не сумніватися! – розповідає Владислав, який наразі проходить навчання в Кам’янці-Подільському.

Чоловік каже, що з першого дня війни хотів записатися до територіальної оборони рідних Черкас, але місця вже не було. Тож коли від знайомого почув, що від їхнього військкомату будуть везти мобілізованих хлопців на навчання до Кам’янця, одразу зібрав речі та був одним із перших у списках. До війни Владислав працював керівником департаменту продуктів відомого інтернет-магазину, але коли росія почала повномасштабну агресію, кинув усе, улюблену високооплачувану роботу і став на захист рідної землі.
І таких вірних синів в Україні мільйони. У кожному куточку України під військкоматами вишикувалися величезні черги з охочих надавати окупантам по зубах і відправити їх на зустріч до Бандери. Адже російську орду зустрічають вогнем не лише професійні військові, а й пересічні громадяни. Чи не вперше за всю новітню історію незалежності всі українці об’єдналися проти одного ворога.
На сьогодні завершено мобілізацію резервістів першої черги. Наразі призивають військовозобов’язаних інших категорій. Під час спілкування з кожним таким патріотом відчуваєш гордість за країну, за націю. Адже всі хлопці прийшли добровільно, добре мотивовані, в усіх високий бойовий дух. Кожен із них не може дочекатися часу, коли візьме до рук зброю та піде нищити ворога!
– Для мене армія та військова справа поки нові. Але з радістю опановую. Тут познайомився з хорошими хлопцями, досвідченими побратимами. Не міг відсиджуватися вдома, коли Батьківщина в небезпеці. Треба гнати окупантів із нашої землі! Це наша територія! За нами правда, а значить – і перемога, – з упевненістю каже Сергій із м.Долина Івано-Франківської області, який також навчається в нас.
Бажання кожного громадянина стати в стрій та з побратимами боронити Україну – це великий внесок у нашу перемогу. Згадуються слова однієї заплаканої співачки, яка казала, що кожен із нас – лише «малєнькіє люди», насправді навіть одна людина може багато зробити для перемоги. Варто лише згадати працівника Укрпошти, який на сьогодні нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за те, що самотужки збив ворожий літак!
Весь світ захоплюється мужністю українців та українок, котрі фактично голіруч, лише з прапорами в руках, із гордо піднятими головами, гаслами «Слава Україні!», співаючи український гімн, виходять до ворога, женуть його з міст і сіл. Пам’ятаю, як ще 2014 року проживала в гуртожитку Києва з дівчиною з Миколаєва, яка відкрито заяв­ляла, що більшість мешканців її міста чекають путіна, який би забрав їхню область до складу росії. А сьогодні ми спостерігаємо діаметрально протилежну ситуацію, коли, знаходячись у російській окупації, жителі Херсона, Мелітополя та інших стереотипно проросійських міст женуть окупантів.
Із такою сильною духом нацією, професійними Збройними силами України перемога буде за нами! Збройні сили рф можуть спалювати та обстрілювати міста України, але дух нашої нації не вбити. Українці згуртувалися проти ворога й навколо Верховного Головнокомандувача Збройних сил України Володимира Зеленського. Україна в надійних руках!

Слава Україні! Героям слава!

Ольга ПОВОРОЗНЮК,
начальниця служби зі зв’язків із гро­мадськістю військової частини А2641.