Четвер, 28 Березня 2024 р.
25 Березня 2022

КОВІД ТЕПЕР ПРАЦЮЄ З НАПАРНИКОМ

Попри жартівливі пости в соцмережах, мовляв, Украї­ні вдалося перемогти ковід, у реальному житті вірус і досі продовжує жити і заражати нас. І хоча, в порівнянні з початком року, коли за день реєст­рували по 300-400, а бувало й 500 нових випадків, захворюваність суттєво нижча, але люди й досі хворіють. Крім того, до ковіду долучився ще й кишковий грип.

– Від 24 лютого до 23 березня в місті маємо 674 випадки ковіду та 319 – у районі. В середньому фіксуємо по 20-25 нових хворих у місті та 10-12 – у районі, у 90% випадків ковід підтверджуємо експрес-тестами. Маємо і 6 летальних випадків за цей місяць: по троє в місті та районі, – коментує завідувачка відді­лення організації епіддосліджень Кам’янець-Подільсь­кого райвідділу ДУ «Хмельницький обласний центр конт­ролю та профілактики хвороб» Алла ГРИЦАЙ. – Наше міс­то мобілізувалося і активно прий­має вимушених переселенців із районів, де ведуться активні бойові дії. Бачимо, яка міграція, й розуміємо, що дотримуватися протиепідемічних правил не­мож­ливо. Аби не допустити збіль­шення захворюваності та ще більше не ускладнити і так важку ситуацію через війну, закли­каємо громадян дотримуватися мас­кового режиму.
Крім ковіду, від 1 до 23 березня зареєстровано 36 випадків гострих кишкових інфекцій, близько 40% – у переселенців. Пов’язано це з тим, що люди три­валий час перебували в бомбосховищах, у дорозі, можливо, вживали несвіжі продукти або з механічними забрудненнями.

Алла Вадимівна додала, що їхні спеціалісти також щоденно моніторять радіацій­ний фон у місті та досліджують во­ду з центрів реєстрації та проживання переселенців – це із ЗОШ №№15, 16, НВК №3, гуртожитків навчальних закладів. Усі показники в нормі.