П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Березня 2022

ПРАТИМУТЬ ДЛЯ ПЕРЕСЕНЦІВ І В ПДАТУ

Учора, 24 березня, в місті запрацював перший в Україні Центр гігієни для внутрішньо переміщених осіб, розташований в одному з приміщень гуртожитку ПДАТУ, неподалік від головного корпусу вишу (вул.Шевченка, 12-Б).

Тут надаватимуть послуги з прання та сушіння особистих речей українцям, котрі через новий етап війни змушені були покинути власні домівки. Для цього за кошти Червоного Хреста України придбано вісім нових пральних машин та дві сушильні. Щодня послугами центру за мінімальну оплату на закупівлю витратних матеріалів користуватимуться близько 40 родин. Адже за місяць війни населення Кам’янця збільшилося майже на третину. Чимало переселенців розміщуються в гуртожитках, школах, хостелах, де не завжди є пральні машинки. Особливо важко родинам із маленькими дітками.
Саме задля забезпечення всіх нужденних у найближчі місяці в місті планується відкрити ще 6 таких центрів. Розглядається можливість створення мережі пралень і в областях, що приймають найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб.
Центр гігієни відкрили Товариство Червоного Хреста України спільно з Кам’янець-Подільською РВА, міськрадою та ПДАТУ.

– Червоний Хрест України від початку військового конфлікту робить усе, аби допомогти цивільному населенню. Проєкт створення Центрів гігієни – це ще один внесок у спільну роботу щодо запобігання гуманітарної катастрофи в Україні. Ми надаємо різну гуманітарну допомогу: забезпечуємо одягом, медикаментами, їжею, навчаємо людей надавати першу допомогу постраждалим та допомагаємо під час евакуації мирного населення, – зазначив гендиректор Національного комітету ТЧХУ Максим ДОЦЕНКО.