П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Березня 2022

СЛУЖИВ І МРІЯВ ПРО ПЕРЕМОГУ

Головний сержант Борис ОРІХУчора Кам’янеччина попрощалася з Героєм, який не пошкодував життя задля миру в Україні, – головним сержантом Борисом ОРІХОМ. Трагічна звістка чорним птахом прилетіла до міста на 26-й день війни. Життя військовослужбовця обірвалося на Київщині.

– Борис почав службу командиром відділення на артбазі 1997 року, – розповідає його то­вариш, працівник ЗСУ старшина Олександр ПОТЕМКОВСЬКИЙ. – Відтоді ми товаришуємо родинами й разом ішли по життю. 2008 року Борис перевівся до військової частини А1107 на посаду заступника командира взводу. З 2009 року і донині служив у військовій частині А2641, зокрема в останні роки інструктором загону контролю якості з проведення робіт із розміну­вання.
Неодноразово виконував бойові завдання в районі проведення АТО/ООС. За останні чотири роки чотири місяці був на сході, місяць мав відпустку і знову на чотири місяці їхав туди, де гаряче.
Боря був гарним батьком, хорошим чоловіком, надійним товаришем, досвідченим сапером. У нього залишилися 22-річна донька і дружина. Він ще й гарно малював картини, допомагав своїй і моїй донькам, коли тре­ба було щось намалювати до школи.
Борис міг піти на заслужений відпочинок, але завжди казав: «Доки здоров’я дозволяє, я ще потрібен ЗСУ, послужу до Пе­ремоги!». З радістю ділився знаннями з молодшими побратимами.

У військовій частині, де слу­жив наш Герой, на своїй сторінці у фейсбуку колеги залишили допис:

«Щирий серцем і багатий душею, справжній професіонал, фахівець своєї справи, патріот і відважний воїн, він зовсім трохи не дочекався омріяної Перемоги над російським загарбником.
На жаль, війна не обирає і часто забирає найкращих! Бо­-рис до останнього подиху гідно та з честю служив українському народові. Окупанти не зупиняються, але ми мусимо їх зупи­нити. І зробимо все для цього! Світла пам’ять і вічний спокій Сину України!».

7 квітня Борису Зиновійови­чу мало виповнитися 50 років.
Нагадаємо, що за місяць війни громада Кам’янець-Подільського району вже втратила 9 найкращих синів. Крім Бориса Оріха з Кам’янця-Подільського, під час захисту рідної землі загинули 21-річний Олександр Кириченко (Жванецька ТГ), його одноліток Вадим Розум’як (с.Ластівці, Жванецька ТГ), 22-річний Богдан Олексійчук (с.Тарасівка Слобідсько-Кульчієвецької ТГ), 28-річний Олександр Зверев і 22-річний Захар Квасний (обидвоє з Кам’янця-Подільського), 30-річний Дмитро Давидюк (Нова Ушиця), 27-річний Антон Гевак (с.Пилипи-­Хрептіївські Новоушицької ТГ) і 23-річний Євген Висльовський (смт Нова Гута, Ново­ушицька ТГ).