П'ятница, 29 Березня 2024 р.
1 Квітня 2022

МІШАНЯ АДАПТУЄТЬСЯ ДО НОВОГО ЖИТТЯ

Ведмідь Мішаня, який жив на території ресторану «Колиба» в с.Гав­рилівці й постійно був у полі зору екоактивістів через неналежні умови про­живання, віднедавна змінив прописку. Тепер він оселився у ведмежому притулку «Домажир», що за 20 кілометрів від Львова.

У притулку повідомили, що дорогу клишоногий велетень переніс доб­ре. Його оглянули ветеринари, і наразі він мешкає в адаптаційному вольєрі.
«Адаптаційні вольєри або ведмежий будиночок – місця, куди в першу чергу потрапляють ведмеді перед тим, як вийти в лісові вольєри. У цих «карантинних зонах» ведмеді пристосовуються до нових умов життя. В клітках є все необхідне, місце для прогулянки, маленьке озерце, різного роду іграшки, щоб вони мали чим займатися», – йдеться в повідомленні притулку.
Нагадаємо, що ведмедика переселили через пожежу, що сталася в ресторані вранці 19 березня. На момент загорання в закладі проживали переселенці. Рятувальники вогонь швидко загасили, і він не встиг добратися до вольєра, де проживав Мішаня.
У департаменті природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА повідомили, що 23 березня Мішаню перевезли до «Домажиру». Із власником ресторану досягнуто спільної домовленості, й тепер ведмедик перебуває на пожиттєвому утриманні в притулку.
Але не тільки долею ведмедика були стурбовані кам’янчани. Мину­лого тижня переймалися і тим, куди з Лебединого озера в місті зник білий лебідь. Виявляється, що через генеральне прибирання в його оселі птах тимчасово змінив до­мівку. Цього тижня завершився благоустрій, наповнилося водою Лебедине озеро, і білий лебідь повертається до­дому. На час прибиран­-ня пернатого приютили в ЕНЦУМі.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.