Четвер, 28 Березня 2024 р.
1 Квітня 2022

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Від початку повномасштабного вторгнення росії Кам’янець-Подільський прийняв близько 19 тисяч переселенців. Довідку ВПО вони можуть отримати в двох місцях: у департаменті соцзахис­ту (вул.Шевченка, 26, тел.: 067-314-65-72) та управлінні надання адмінпослуг (майдан Відродження, 1, 5-17-73). Незабаром подати заявку на отримання довідки можна буде через додаток «Дія», що дозволить розвантажити потік людей у держустановах.

Відтепер у місті на території департаменту соцзахисту населення видаватимуть лише засоби гігієни і дитяче харчування для переселенців, а в «Розмаї» – продукти. У МБК волонтери плетуть маскувальні сітки.

Запрацював гуманітарний сток-хаб (на ву­-лиці Соборній). За вихідні тут видали одяг, засоби гігієни та дитячі речі для близько 4 тисяч переселенців.

Переселенцям пропонують вдосконалити українську мову. Онлайн-курс з української мови «Пишемо і розмовляємо українською» відбуватиметься щосереди, о 15.30, за посиланням (meet.google.com/tsi-nkno-kab). Також щовівторка та щочетверга, о 16.00, будуть проводитися години спілкування українською мовою «З Україною в серці» (пр.Грушевського, 2-А, аудиторія №302, 303). Безкоштовні консультаційні заняття започатковує К-ПНУ ім.І.Огієнка.

Для переселенців змінюється вигляд «Картки потреб». Взяти новий документ можна в пунктах розселення – в НВК №3, ЗОШ №№15 і 16, здавши старий. При отриманні картки просять вказувати кількісний склад сім’ї. Продукти харчування і засоби гігієни видаватимуться голові родини.

На сьогодні 22 підприємства різних галузей розглядають можливість перевезти свої виробництва до Кам’янця-Подільського. Із частиною вже є конкретні домовленості, з іншими ведуться перемовини. Тел.: 5-16-50 і 5-17-60.

Влада звертається до кам’янчан, які опинилися у скруті, або знайомі чи сусіди перебувають у вкрай важкому матеріальному стані, повідомляти в міськраду. Тел: 068-777-15-05 або 15-05 (зі стаціонарного).

У місті утворено два добровольчі формування міської тергромади. За результатами спец­перевірки СБУ та Нацполіцією призначено командирів. Охочим долучитися телефонувати: 097-965-81-92.

У спортшколи міста передали обладнання для ДЮСШ та «Інваспорту», закуплене за кошти бюджету на суму майже 300 тис. грн для різних видів спорту ще до активної фази війни.

До міста прибули два сучасні автомобілі швидкої медичної допомоги від друзів-українців з Італії.

У Кам’янця з’явилося перше місто-побратим із Франції – Отмон. Тепер поряд із французьким прапором над містом Отмон майорить і синьо-­жовтий стяг.

Розпочали протиаварійний ремонт доріг. Найбільші вибоїни ліквідовано на перехрестях вулиці Данила Галицького з вулицями Гагаріна, Першотравневою, пр.Грушевського, а також на перехресті проспекту та вул.Драй-Хмари.

На Пушкінській – від МБК до Пушкінського узвозу – завершуються роботи з улаштування тротуару і зеленої зони.

У Нагорянах в оновленому закладі запрацювала медамбулаторія. Відтепер близько 600 нагорян можуть отримувати тут послуги лікаря.

За матеріалами Кам’янець-Подільської міськради.