Середа, 24 Квітня 2024 р.

СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР ВІДНОВИВ РОБОТУ

Після нетривалої паузи через повномасштабне вторгнення росії територіа­льний сервісний центр №6843 РСЦ МВС України в Кам’янці-Подільському відновив роботу. Працювати почали з 15 березня і відтоді щодня приймають по декілька десятків відвідувачів, частина з яких – переселенці.

– В умовах воєнного стану, за станом на 4 квітня, в сервісному центрі МВС надається низка послуг, – коментує начальник центру Олег ГАНЗЮК. – Це первинна реєстрація транспортних засобів, ввезених на територію України; реєстрація нових ТЗ; пере­реєстрація ТЗ з одного власника на іншого на підставі договору купівлі-продажу, укладеного в ТСЦ; відновлення втраченого свідоцтва про реєстрацію ТЗ; перереєстрація ТЗ при втраті номерного знаку; зняття з обліку при поверненні з поїздки з-за кордону; постановка на тимчасовий облік примусово відчужених або вилучених авто в умовах воєнного стану.
Також у сервісних центрах МВС можна відновити втрачене посвідчення водія та замінити його на нове, правда, поки що для обмеженої категорії громадян. А саме: для військових Збройних сил України, правоохоронців, чоловіків, які мають право виїхати за межі України на період воєнного стану, а також для жінок. До речі, саме по послугу з відновлення водійського посвідчення і втраченого свідоцтва про реєстрацію автомобіля найчастіше звертаються переселенці. Більшість із них щиро дякують нам за розуміння та оперативність.
Видача посвідчення водія вперше або з від­криттях вищих категорій та прийняття іспитів для отримання прав першочергово здійснюється за категоріями С1, С, С1Е, СЕ, D1, D, D1E, DE. Для осіб, які вперше отримують водійське посвідчення категорії В, здійснюється прийняття теоретичного іспиту, і, в ра­зі його складання, практичний іспит призначається після забезпечення бланковою продукцією, про що буде поінформовано додатково.
Наразі ми не видаємо довідок про відсутність чи наявність судимості, оскільки відсутній доступ до реєстру, а також не проводиться перереєстрація транспортних засобів за договором, укладеним в організації, яка торгує.
Правда, найближчим часом перелік доступних адмінпослуг буде збільшено.

Нагадаємо, що територіальний сервісний центр працює без перерви на обід із понеділка до п’ятниці, з 9.00 до 18.00,
а в суботу – з 9.00 до 16.45.