Середа, 08 Травня 2024 р.
15 Квітня 2022

ТВОЯ ІСТОРІЯ ВАЖЛИВА!

Саме такими словами Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник розпочинає збирання експонатів і спогадів очевидців про війну.

Ми живемо в історичний час, коли про боротьбу українців за свободу і цілісність своєї держави знаємо вже не з підручників історії.
Коли на українські міста й села щодня, щогодини летять російські смертельні ракети, бомбардуючи школи, пологові будинки, дитячі садочки, житлові будинки, забираючи життя мирного населення.
Розкажіть власну історію про війну в Україні, про реальні факти та особисті переживання війни, що розпочала росія проти Демократії, Свободи і Людства. Кожна ваша історія стане частинкою тієї правдивої історії України XXI ст. для майбутніх поколінь.
Спогади написати в довільній формі, вказати ПІБ, із власним підписом і датою принести до музею. Також можна завітати до музею й по­спілкуватися з науковими пра­ців­никами, які зафіксують розповіді.
Номер для довідок: 067-304-75-73.
Одним із перших експонати нашому музею передав колега, історик, який проходить службу в уп­равлінні патрульної поліції м.Киє­ва. Речі були виявлені в одному із небагатьох уцілілих приватних будинків м.Ірпінь.
Експонатами стали бронежилет орка, залитий кров’ю (кевлар, плитоноска 2-3 класу), бронежилет, можливо, сирійський, наколінник із буквою «V», фрагмент вибухової час­тини 120-мм міни.

За інформацією К-ПДІМЗ.