Четвер, 18 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2022

НАБРИД БЕЗЛАД У СЕЛІ

Комунальні проблеми, як завжди, в полі зору наших читачів. Цього разу публікуємо лист із Кульчіївців.

«Шановна редакціє газети «Подолянин»! Ми, жителі Слобідсько-Кульчієвецької громади, а саме с.Кульчіївці, звертаємося до вас із болючою проблемою – благоустроєм нашого села. З настанням весни в усіх керівників тергромад, як це заведено здавна, особлива увага була прикута до благоустрою населених пунктів. Проводилися весняні об’їзди сіл району, зосереджувалася увага на дорогах, інфраструктурі сіл, кладовищ, будинків культури тощо.
Така робота проводиться і тепер, але тільки не в нашій громаді, особливо в нашому селі. Мало того, що занедбані дороги, кладовище, будинок культури, а найголовніше – обличчя, точніше центр, де посеред села хтось умудрився повирізати дерева, а гілля й усякий непотріб залишити.
І ось на повороті в напрямку до с.Калиня утворилося здоровенне звалище.
У нас є староста, котрій благоустрій складає імідж та лице. Але ця керівниця, на жаль, не є жителькою села. Прийшла на цю посаду з волі керівника ТГ. Хоча при виборі старости, на нашу думку, в селі були люди, котрі могли би набагато більше зробити, а також дбати про красу і порядок.
Найбільше досягнення – це машина, котра за наші гроші вивозить побутові відходи.
Із великою повагою до вашої газети жителі села Кульчіївці: Гержук П.І., Гайсюк О., Волошина В., Гищук В., Кернер А., Ралюк І.».

У коментарі на лист у Слобідсько-­Кульчієвецькій сільраді повідомили, що весняне прибирання у цьому селі розпочали з 13 квітня і до Великодня все розчистять. А згадані кучугури гілля розташовані на приватній території. Водночас влада звертається і до місцевих мешканців, аби бути активнішими не лише на сторінках газети, а й самим долучитися до прибирання, як це роблять в інших селах громади.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.