Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2022

У КОЖНОГО СВІЙ ФРОНТ

Щодня ми робимо все можливе, аби бути ближчими до перемоги.

Місто продовжує забезпечувати життєдіяльність усієї громади, формувати передачі на регіони, приймати вантажі гуманітарної допомоги і переселенців. До речі, від 24 лютого прийняли 21 тис. 718 внут­рішньо переміщених осіб. Із дітками наші освітяни провели понад 40 заходів.

На 12 квітня кухарі приготували для переселенців 3480 обідів і вечер. Загалом за весь час – 62 тис. 283. Допомога тим, хто її гостро потребує, видається в пунктах
реєстрації у школах №3, 15 і 16.

У місті ремонтують і перуть одяг для зареєстрованих переселенців. За період війни в комунальних пральнях, організованих у дитсадках, випрано понад 3,5 т особистого одягу переселенців, 2,7 т постільної білизни і рушників.

До міста надійшов невеликий вантаж гуманітарної допомоги з одягом і підгузками з Італії. Очікуємо на допомогу з Іспанії та Чехії. З нашого міста відправили черговий вантаж із допомогою на Чернігівський напрямок.

Близько сотні саджанців дуба та горобини висадили в парку Героїв Євромайдану в рамках акції «Україна переможе!». Найстаршому учаснику акції було 98 років, наймолодшому – 14.

Міський голова Михайло ПОСІТКО провів зустріч щодо підтримки релокованого бізнесу та взаємодії всіх відповідальних структур у цьому питанні. Наголосив, що кожен має посилено працювати в своєму напрямку: від надання інформації про вільні площі до поселення персоналу.
За місяць війни із зони бойових дій евакуйовано 216 підприємств, при цьому 97 із них уже відновили роботу у відносно спокійних містах.

Тривають заняття з вивчення української мови для переселенців, що проводяться на різних локаціях. Відбулося 5 зу­ст­річей у рамках години спілкування
«З Україною в серці», зацікавленість проявили 74 дорослих і 34 дитини. А до он­лайн-курсу приєдналися 15 людей.

Із 15 квітня на Хмельниччині комендантська година діятиме з 23.00 до 5.00.

За матеріалами пресслужби міськради.