Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2022

УКРАЇНЦІ НЕ МОВЧАТЬ

Акції на підтримку України відбуваються в усьому світі. Чимало з них організовують українці, котрі через війну вимушені були покинути власні домівки. Зокрема, київська гідеса Ліля ФІЛІМОНОВА, яка родом із Кам’янця-Подільського, наразі мешкає на Кіпрі. І тут активно долучається до заходів на підтримку рідної країни.

«Весь світ вимагає від руССійської армії припинити вбивати мирних жителів України та дозволити евакуаційні коридори. Але геноцид проти українців стає ще жорсткішим. 8 квітня руССянці обстріляли залізничний вокзал у Краматорську, де на евакуацію чекали 4000 мирних жителів.
59 людей загинули, серед них 7 дітей. Більше як сотня отримали важкі травми.
Ми, українська громада на Кіпрі, не можемо мовчати про смерть невинних людей і жахливі злочини агресора», – йдеться у дописі, розміщеному на сторінці кам’янчанки у фейсбуку.

Тож 14 квітня на площі перед церквою св.Лазаря символічно виставили 59 костюмів, оголосили хвилину мовчання і помолилися за 59 невинних душ, які ніколи не будуть евакуйовані. Підтримати українців прийшов посол України на Кіпрі Руслан Німчинський.
А напередодні Великодня талановиті україночки, зокрема і наша Льоля, провели майстер-клас для діток-­переселенців із писанкарства в Ларнаці.