П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Квітня 2022

ДОБРОВОЛЬЦІ – НАША МІЦЬ І ЗВИТЯГА

«Вступаючи до Добровольчого формування №2 Кам’янець-Подільської територіальної громади, присягаю українському народу обороняти Україну, захищати її суверенітет і територіальну цілісність, дбати про безпеку жителів моєї територіальної громади, сумлінно і чесно виконувати обов’язки добровольця територіальної оборони, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, присягаю ніколи не зрадити український народ», – такими патріотичними словами 15 квітня на території Старої фортеці добровольці Кам’янеччини присягнули на вірність Україні та українському народу. Не роздумуючи, вони одразу записалися в тероборону, аби стати на захист Батьківщини. Кожен із них пише історію України. Бо їхнє і всієї краї­ни життя поділилося на до 24 лютого і після, світ поділився на росіян і людей.

Привітали бійців начальник Хмельницької ОВА Сергій ГАМАЛІЙ, начальник Кам’янець-Подільської РВА Олександр АНУР’ЄВ, благословив капелан Кам’янець-Подільського гарнізону Олександр ЦІСАР.
Наступного дня на майдані Відродження присягу складав особовий склад Добровольчого формування №1 Кам’янець-Подільської міської територіальної громади. Символічно, що на цьому ж місці більш ніж 100 років тому сини і доньки України склали присягу на вірність українському народу.