П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2022

ЗМОТУЙТЕ ВУДОЧКИ!

Цьогоріч нерестова заборона на любительську і спортивну риболовлю на водоймах Хмельниччини розпочалася з 11 квітня й діятиме на річках та їхніх кореневих водах до 30 травня (включно), на водосховищах – до 20 червня (включно), на при­даткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які фактично тимчасово заповнюються водою в періоди весняної повені) – до 10 липня (включно).

На водоймах заборонено:
– проведення змагань зі спортивної риболовлі та підводного полювання;
– проведення на прибережних до водойм територіях днопоглиблюваль­них, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші;
– пересування будь-яких плавзасобів, за винятком суден, які здійснюють охорону водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах.
Правила лову риби під час нерес­ту передбачають: вилов лише з берега, лише в межах населеного пунк­ту, лише дозволеними знаряддями лову – 1 вудкою/донкою з одним гачком або спінінгом, із дотримання норм вилову – до 3 кг/день на людину, лише в дозволених місцях; риболовля в природних нерестовищах і на території зимувальних ям категорично заборонена. Нагадаємо також про заборону на вилов раків у водой­мах області з 1 грудня 2021 р. по 30 черв­ня 2022 р.
За порушення встановлених правил передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.
Також поліцейські сектора водної поліції Кам’янець-Подільського райуправління поліції нагадують про кримінальну відповідальність за вилов риби забороненими знаряддями лову (сітками, екранами тощо), яка кваліфікується як браконьєрство.
На період весняно-літньої нерестової заборони водна поліція збільшує кількість патрулів із метою виявлення порушників і притягнення їх до відповідальності.

За інформацією Кам’янець-Подільського РУП.