П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2022

ЗАПРАЦЮВАЛО ПЕРШЕ ПЕРЕМІЩЕНЕ ПІДПРИЄМСТВО

– 25 підприємств уже перемістили свої виробничі потужності на Хмельниччину, – про це повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій ГАМАЛІЙ. – Наразі в рамках реалізації програми евакуації виробничих потужностей підприємств на безпечні території обласна держадміністрація опрацювала 228 заявок на переміщення бізнесу. Ведеться постійна комунікація з підприємствами, пропонуються вільні приміщення, надається всебічна допомога з вирішення проблемних питань. Сформовано відповідну базу даних вільних площ, складів, приміщень, законсервованих підприємств. Нині вже зареєстровано понад 420 об’єктів, які готові надати свої площі, й цей перелік постійно збільшується.

Кам’янець-Подільський міський голова Михайло ПОСІТКО також повідомив гарну новину щодо переміщених підприємств:

– Один із прикладів переміщеного під­приємства, яке вже працює, до нашої громади – ТОВ «Проденерго» з Харкова (директор Сергій СЛЮНІН). Уже запущено два цехи: ручного та автоматичного фасування продуктів харчування. На виробництві задіяно 40 працівників. Для робітників облаштована їдальня. У планах – розширення потужностей.

Також міський голова повідомив про 8 підприємств, що евакуювалися з регіонів, де ведуться бойові дії, й остаточно розта­шувалися в нашому місті. Це представни­ки харчової та легкої промисловості, ме­талообробки. Ще 14 – у процесі переїзду.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.