Четвер, 28 Березня 2024 р.
22 Квітня 2022

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

ШЕРИФІВ ПОБІЛЬШАЛО

На території Слобідсько-Кульчієвецької ТГ днями відкрилася поліцейська станція. Територію обслуговування, яка складає 23 населені пункти з населенням більше як 12 тисяч осіб, обслуговують два поліцейські офіцери громади, – про це повідомляє Ка­м’янець-Подільське районне управління поліції.
Віталій ШЕВЦОВ і Микола СВІДЕРСЬКИЙ – напарники з першого дня служби. Спочатку патрулювали цей район у складі групи реагування патрульної поліції, а коли з’явилася можливість стати місцевими «шерифами», то й рішення пройти конкурсний відбір ухвалили разом.
Одним із головних принципів діяльності поліцейських офіцерів громад є постійне перебування на території обслуговування та оперативне реагування на повідомлення громадян 24/7. Тому наявність поліцейської станції – це насамперед крок до реалізації цього принципу.

ЧЕМЕРОВЕЧЧИНА – КРАЙ ПАТРІОТІВ

Воїнам ЗСУ господині Чемеровеччини напекли, напевно, найпатріотичніші пасочки, прикрасивши їх синьо-жовтими барвниками. Тушонки, які передали, також із красномовною назвою: «Разом до перемоги».
Але написами патріотизм не закінчується, тут роблять усе можливе, аби молитися в українській церкві. Саме тому релігійна громада церкви Різдва Христового, що у центрі Чемерівців, провела збори для розгляду питання про вихід зі складу УПЦ МП. Присутні ухвалили рішення про перехід у підпорядкування помісної автокефальної Української православної церкви. Духовний наставник прихожан Микола БОЖУМІНСЬКИЙ і Чемеровецький селищний голова Олександр СОБАНЬ зустрілися з єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським, Преосвященним владикою Павлом для узаконення ухваленого громадою рішення, – про це йдеться на офіційному сайті Чемеровецької ТГ. У громаді перехід пояснили так:

– Кривава військова агресія рф в Україні одержала благословення патріарха московського кирила. Після всіх звірств, вчинених російськими окупантами, свідомі православні християни все більше замислюються про доцільність подальшого перебування в єдності з російською церквою. Збори, на яких обговорюють перехід від російської церкви, відбу­ваються і в інших селах громади.

Ще одна гарна новина надійшла з Чемеровеччини: польські друзі з гміни Дзвола, з якими закладено фундамент ділових відносин торік, разом із громадою з перших днів російської агресії. Вони вже неодноразово надавали допомогу для потреб військових, рятувальників, медиків і переселенців. Днями за участі голови Кам’янець-Подільської райради Михайла СІМАШКЕВИЧА було передано карету швидкої допомоги Чемеровецькому центру ПМСД.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.