П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Квітня 2022

СПОЧАТКУ – ЖИТТЯ, А ПОТІМ – КАДРИ

19 квітня 28 депутатів зібралися на засідання сесії міськради. Як пізніше повідомив на брифінгу міський голова Михайло ПОСІТКО, зранку відбулося засідання погоджувальної ради за участі голів фракції, де розглядалися нагальні питання щодо життєдіяльності громади, які потрібно було винести на розгляд депутатів.

– Вирішили не гаяти часу і сьогодні ж скликали пленарне засідання. Переважно це питання, пов’язані з воєнним станом, – розповів журналістам Михайло Володимирович. – Ми внесли зміни до Програми підтримки територіальної оборони і Програми цивільного захисту, перерозподілили кошти. Зокрема, 1 мільйон гривень – на придбання автомобіля для тероборони, адже найближчим часом хлопці їдуть на місце дислокації. Також 850 тисяч – на придбання продуктів харчування та заробітну плату кухарям, які забезпечують харчуванням вимушено переселених осіб.
500 тисяч гривень виділили на ремонт ліфтів, дали дозвіл управлінським компаніям на отримання кредитних лімітів, щоб вони мали обігові кошти, адже спостерігаються і випадки несплати за комунальні послуги.
Працюємо над питанням розселення переселенців. Зокрема, щодо капремонту будинку на Нігинському шосе, 1, який може забезпечити 72 квартири, а також капремонту непрацюючого дитсадка (ймовірність отримати 40 квартир) у селищі Першотравневому, який наразі перебуває в непридатному для використання стані. Є реальні шанси отримати кошти іноземних донорів і зробити капітальний ремонт.

Також на сесії депутати прого­лосували за зміни до Програми соціального захисту. Зокрема, було збіль­шено вартість відшкодуван­-
ня на поховання Героїв, які загину­-ли, захищаючи Батьківщину, з 5 до 15 тис. грн. Внесли зміни до кількісного складу топонімічної комісії через збільшення міської тергромади за рахунок приєднаних сіл. Розглядали земельні питання, обов’язковість винесення яких на розгляд сесії була визначена рішенням суду. Проте всі вони отримали відмову, адже під час воєнного стану заборонено передавати земельні ділянки в приватну власність.
Але деякі питання, винесені на розгляд сесії, цілком можна було вирішити на засіданні виконкому міськ­ради. «Чи є наразі життєздатним цей орган?» – запитали журналісти в мера на брифінгу.

– Враховуючи те, що є померлий член виконкому, деякі працівники звільнені, а деякі увільнені від виконання обов’язків, на сьогодні засідання виконкому провести немає можливості через відсутність кворуму, – відповів Михайло Володимирович.

Нагадаємо, що до складу виконкому входять у тому числі й заступники міського голови, і керуючий справами за посадами, проте недавно майже всі їхні крісла стали вакантними.

– Кандидатури, звичайно, є, проте призначення має відбутися на сесії. Але, щоб уникнути дискусій і швидше ухвалити нині нагальні рішення щодо життєдіяльності міста, з кадровими питаннями вирішили трохи зачекати, – проінформував міський голова.

За його словами, на сьогодні у виконкомі вакантні посади трьох заступників міського голови і керуючого справами.

P.S. Принагідно міський голова Михайло ПОСІТКО привітав із Великоднем усіх жителів міської територіальної громади і побажав здоров’я та миру!