Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
29 Квітня 2022

ДЕНАЦИФІКУВАЛИ ПОЛЕ?

Понеділок, 25 квітня, 61 день війни для кам’янчан розпочався з повітряної тривоги й страху, бо близько 8.10 було чути гучний гул, імовірно від двох літаків. Однак через хмари їх не вдалося побачити.

– Доки вдивлявся в небо, дивні звуки закінчилися вибухом. Склалося враження, ніби десь із даху впала бляха, – каже кам’янчанин Сергій, якого повітряна тривога застала в денд­ропарку.

Що ж сталося, достеменно невідомо. Але офіційні повідомлення від влади дозволяють зробити припущення про природу звуків. Голова Хмельницької ОВА Сергій ГАМАЛІЙ того ж дня повідомив про проліт двох крилатих ракет над Хмельниччиною:

– Сьогодні над Хмельницькою АЕС був зафіксований проліт двох крилатих ракет, випущених агресором. Росія бездумно обстрілює територію України, випускаючи крилаті й інші стратегічно-тактичні ракети в максимально критичній близькості до ядерних об’єктів, – зазначив Сергій В’ячеславович.

А також подякував силам ППО за збиті ракети і закликав не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, адже ракети «рус­ского мира» не відрізняють, де цивільний, а де військовий об’єкти, і ми це бачимо на прикладі багатьох українських міст.
Того ж дня в багатьох пабліках області «гуляла» світлина глибокої вирви на полі Дунаєвеччини, це наслідок збитої ворожої ракети.