Четвер, 18 Квітня 2024 р.
29 Квітня 2022

ЧОРНИЙ ТИЖДЕНЬ НА КАМ’ЯНЕЧЧИНІ

На жаль, цього тижня Кам’янеччина отримала 5 чорних звісток. Коли дивишся у світлі обличчя наших Героїв, їхні мужні погляди, серце крається…

Під час виконання бойового завдання на Харківщині загинув головний сержант Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ Ростислав ОСТАФІЙЧУК. Герою назавжди залишиться 32.

– Не хочу вірити в те, що Ростіка вже немає. Погляд цього кремезного хлопця – щирий, милий, теплий і дитячий – стоїть перед очима. Сподіваюся, що це жахлива помилка, – каже бойовий побратим і друг Сергій Лютаревич. – Познайомилися 2017 року і стали гарними друзями. У нього були прості й правильні погляди на життя. Неодноразово разом виконували завдання на сході України, пережили там чимало. Навіть під обстрілами Ростік спокійно і професійно виконував роботу сапера. За декілька днів до трагедії з ним спілкувався. На жаль, востаннє…

На сайті військової частини побратими залишили такий допис:

«Вірний син України боронив її суверенітет і державну незалежність із перших днів російської загарбницької війни. За виконання бойових завдань був неодноразово нагороджений, зокрема орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Перебуваючи в запасі, у перші ж дні після початку повномасштабної російської навали на українські землі повернувся з-за кордону та знову вступив до лав ЗСУ. Трагічна звістка враз відібрала батька у двох доньок – 10-річної Софії та 7-літньої Аніти. Без чоловіка залишилася дружина, сина втратили батьки».

2015 року «Подолянин» мав честь познайомитися з Героєм особисто. Статтю «Контракт із армією» можна почитати на сайті газети.

Учора односельчани про­вели в останню путь 26-річного Олександра МАНЧУЛА із с.Врублівці. Мобілізували хлопця в перші дні війни. Загинув він у м.Золоте Луганської області.
– Серце крається, коли ховаєш свого учня, молодого хлопця, – з гіркотою в голосі каже директор Врубловецької гімназії Олександр Сеньків, який був класним керівником захисника. – Сашко – світла людина із багатодітної родини. Був активним учнем, завжди брав участь у всіх заходах і допомагав усім. Після школи здобув робітничу спеціальність у 6-му училищі в Кам’янці. Працював у готельному комплексі.

23 квітня жителі с.Красноставці Чемеровецької тергромади попрощалися з Героєм Василем ДЖАМАНОМ.

– Народився він 7 червня 1975 року на Буковині, але зма­лечку жив у нашому селі, де оселилася родина, – роз­повів «Подолянину» староста с.Крас­­ноставці Дем’ян Коваль. – 1993 р. був призваний на строкову військову службу. 2001 року одружився. Працював на різних роботах, зокрема і в колгоспі. Всюди його поважали за працелюбність і чуйне серце. Був доб­рячою людиною, допомагав сусідам. Мобілізували його на початку березня. Життя земляка обірвалося в селі Горинь Житомирської області. Залишилася дружина Аліна і 20-річ­ний син Денис.

Сумна звістка наді­йшла і до с.Кочубіїв – життя за Україну віддав Вік­тор ВАЛІЦЬКИЙ. Йому було 38.

– Віктор проживав у нашому селі, – каже староста с.Кочубіїв Ірина Кузик. – Він був учасником АТО. Потім повернувся до рідного села, де працював на різних роботах, адже мав золоті руки. У березні чоловіка мобілізували. 17 квітня з ним зник зв’язок. Дружина і односельчани намагалися через пошукові канали знайти його. Але, на жаль, сумна звістка надійшла 22 квітня. Попередньо відомо, що останнє місце знаходження захисника – Сіверськодонецьк. Без батька залишилися двоє синів: 7 та 11 років.

Чемеровеччина оплакує ще одного Героя. 21 березня на Донеччи­ні загинув уродженець смт Чемерівці, студент Західноукраїнського національного університету, старший лейтенант Богдан ТРИШНЕВСЬКИЙ. Юнакові було 24 роки.

«Богдан закінчив війсь­кову академію в Одесі 2019 року, здобувши кваліфікацію фахівця з військового управління, офіцера військового управління тактичного рівня. Згодом вступив до Західноукраїнського національного університету й стаціонарно здобував ступінь магістра в Інституті інноватики, природокористування та інфраструктури (спеціальність «Агрономія»), а в Інституті новітніх освітніх технологій на заочній формі опановував «Фінанси».
Із перших днів повномасштабного вторгнення росії був на передовій, давав відсіч окупантам у Донецькій та Луганській областях. Мав багато мрій і планів, бо знайшов другу половинку й планував із нею спільне майбутнє», – йдеться в повідомленні ЗУНУ.