Четвер, 18 Квітня 2024 р.
29 Квітня 2022

В УКРАЇНУ – З ЛЮБОВ’Ю: ВІЗИТ ДРУЖИНИ ПРЕЗИДЕНТА

Учора, 28 квітня, з дружнім візитом до Кам’янця-Подільсь­кого завітала дружина президента Польщі Анджея ДУДИ – Агата КОРНГАУЗЕР-ДУДА.

Перша леді Польщі праворуч у центріЇї приїзд у такий важкий для нас час демонструє велику і все­бічну підтримку дружнього народу сусідньої країни, яку вони надають із початку повномасштабного вторгнення рф на територію мирної України.
Це підкреслив міський голова Михайло ПОСІТКО під час зустрічі делегацій обох країн у мерії. Перед нею перша леді Польщі разом із мером взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу пам’яті Героїв АТО, що на вулиці Гагаріна.
Михайло Володимирович подякував Польщі в особі пані Агати за всю допомогу, яку вони надають Кам’янцю і Україні.
Наше місто має 12 польських міст-партнерів (плюс ще з чотирма підписані протоколи намірів про співпрацю), які від початку російської навали миттєво підставили своє плече. Серед них Ченстохова, Тарново-Подгурне, Бельсько-Бяла, Перемишль, Каліш. Без перебільшення, половина гуманітарних вантажів кам’янецька громада отримала або з Польщі, або за її сприяння. Адже, наприклад, Каліш звернувся до своїх міст-побратимів із проханням надати допомогу, і відгукнулися французи та німці. Той же Каліш прийняв у себе дві групи кам’янчанок із дітьми з малозахищених сімей.
Як повідомила пресслужба міськради, 80 відсотків згаданої допомоги відправлено на потреби переселенців та допомогу жителям регіонів, постраждалих від бойових дій.
Також гості зустрілись із пред­ставниками духовенст­ва, зокрема з правлячим єпис­копом Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ Леоном ДУБРАВСЬКИМ.
Після візиту пані Агата привезе до Польщі слова великої вдячності, а також чудові картину і книгу про наш древній Ка­м’янець, подаровані керівницт­вом міста.