П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Травня 2022

ДИТЯЧЕ МІСТЕЧКО ПРАЦЮВАТИМЕ ВСЕ ЛІТО

Білі напівкулі в парку Героїв Євромайда­-ну вже давно привертають увагу кам’янчан і гостей міста. Чимало дітлахів оцінили це місце і часто приходять сюди на майстер-­класи або просто погратися. А 1 травня відбулося офіційне відкриття дитячого містечка для адаптації та соціалізації внутрішньо переміщених дітей.

Тут працюють педагоги, психологи та волонтери. Щодня проводять різні активності для дітей як місцевих, так і з внутрішньо переміщених сімей, зокрема з Маріуполя, Бучі, Ірпеня, Запоріжжя та інших українських міст, які найбільше постраждали від війни росії проти України.
Павільйонне містечко відкрите за ініціа­тивою та за підтримки Офісу віце-­прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України спільно з Кам’янець-Подільською міською радою, проєктом From Ukraine та UNICEF Ukraine.

– Війна стала чи не найбільшим ударом для найвразливіших – наших дітей. Це містечко дозволить зменшити стрес для діток, тут їм нададуть професійну допомогу, відволічуть від пережитого, вони зможуть знайти нових друзів, – прокоментувала віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга СТЕФАНІШИНА. – Символічно, що відкриття відбулося напередодні Дня Європи, адже країни ЄС активно допомагають українцям у ці темні часи, зокрема нашим діткам.

Кам’янець-Подільський міський голова Михайло ПОСІТКО повідомив, що містечко унікальне. Такого в Україні більше немає. Працюватиме воно все літо.

– Багато людей працювали над цим проєктом. Дякую за ініціативу, організацію та підтримку віце-прем’єрці з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній, її раднику Сергію Ніжинському, радниці прем’єр-мі­ністра Ользі Лугач, штабу громадянської оборони SOS, «Юнісеф», волонтерам і всім-всім, хто приєднався до великої команди, – зазначив Михайло Володимирович.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.