Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Травня 2022

ВОЮВАВ ЗА УКРАЇНУ З 18-ти

Багато людей, сліз і печалі. Субота 30 квітня видалася чорним днем для жителів Староушиць­кої громади. Саме цього дня в селі Гута-Чугорська прощалися з 24-річним Героєм, старшим солдатом Валентином ПЕТРУКОМ. Молоде життя обірвалося 23 квітня на Донеччині. Хлопець із 18 років і до останнього подиху захищав рідну землю від рашистської нечисті.

Валентин ПЕТРУК«Валентин народився 6 серпня 1997 р. в с.Гута-Чугорська, – йдеться в повідомленні Староушицької тергромади. – Навчався в місцевій початковій школі та Чабанівській загальноосвітній школі. З дитинства мріяв бути розвідником. Після завершення навчання в 9 класі вступив до профтехучилища, де мав отримати кваліфікацію сантехніка.
Коли розпочалася військова агресія на сході, Валентин перейнявся тривожними новинами. А коли йому виповнилося 18 років, не роздумуючи, прийшов до військкомату і за­писався добровольцем. Пізніше уклав контракт. А далі була служба в ЗСУ.

Друзі, однокласники, педагоги пам’ятають його звичайним хлопцем, який мав власну думку і чинив так, як веліла совість. Починаючи з 2016-го, брав участь у боях на Світлодарській дузі. Рубіжне, Попасна, Золоте, Водяне – це ті міста, які загартували дух відважного воїна. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Із початком широкомасштабного втрогнення росії проти нашої держави 131-й окремий розвідувальний ба­тальйон, у складі якого воював Валентин, завжди виконував важкі бойові завдання. Снайпер-розвідник, старший солдат Петрук загинув у боях біля м.Покровськ під час обстрілу ворожими «Градами».

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.